Kutyának főzni? Pro és kontra érvekre vagyok kíváncsi. Illetve mit érdemes, mit nem.
2-es
A barf NYERS etetést jelent. A kérdező a főtt ételekről kérdezett. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Én a főzést nem javaslom, mivel sokntápanyag, vitamin érzékeny a hőre és ezeket aztán pluszban pótolni kell. A kutyatápokban is pótolják, hiszen ott is főzik az alapanyagokat. Szerintem azonban házilag nehéz belőni miből mennyi kell.
Ha egészségesebben akarod etetni, olvass utána a barfnak.
Volt egy hasonló kérdés, ez volt a válaszom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9146727-fozn..
A #2 vagyok, a hosszú...
Annyit tudok még ezzel kapcsolatosan mondani, hogy a száraztápok előtt, (ha nem csak a maradékokon élt) rendszerint főztek a kutyának is. Láttam videókat, ahol a díjnyertes kutyák gazdája, mutatta, hogy ő nem táppal etet, hanem 2-3 naponta főz egy maga által összeállított, gyakorlatilag zöldséges rizses húst, só, bors nélkül a kutyáknak. Azt hiszem tett bele olyan fűszernövényeket, amit ehetnek és jót tesz nekik.
Sajnálom, nincs kedvem a pontos arányokat kikeresni, de ha érdekel, lehet találni leírásokat a neten, hogy milyen arányban kell lennie a hús és egyéb zöldségeknek, de ez a kutya korától is függ.
Amúgy, ha jól tudom a Barfosok is adnak zöldségeket, gyümölcsöt, csak ők nyersen...a Prey etetési módszer az ami csak húst ad. De a farkas vagy utóda a kutya, nem kizárólag hús evő, szóval növényi eredetű tápanyag is kell neki.
A zöldségekkel, gyümölcsökkel kapcsolatosan, annyit tudok mondani, hogy nem mindegyik jó a kutyának, van amelyik kifejezetten mérgező. Szóval utána kell ennek is olvasni.
A tenyesztö tanacsara etetem igy a kutyat ahol vettem...es igen, sokkal jobb es egeszsegesebb mint a boltban vasarolt konzervek ami csak allati mellektermekek,esetleges adalekok es hamu...
Akutyam egy jack russel terrier,3-4napra elöre fözök neki, de egy heten kap 1* 2* nyershust is..a mi etlapunk a következö:
-pulyka,szarvas,birka,marha,csirke,hal,diszno(ritkan),nyul,borju,kacsa(libat, meg nem probaltuk)..
-repa,zeller,petrezselyem gyöker,edesburgonya,,cukkini,tök,alma,körte,dinnye,kivi,banan..
-köles,bulgur,kuszkusz,zab neha rizs
80% hus 20%zöldsegfele es 1-2evökanal szenhidrat amit hozzaadok.(pl 1-2kg hushoz)
Heti 2 alkalommal fürjtojas egeszben nyersen...heti 1x fött tojas es turo..heti 1x 1teaskanal mez...
Kutyatapot csak akkor kap ha nyaralunk es nincs lehetösegem fözni es tarolni neki az etelt...a Real Nature-t kapja altalaban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!