S. O. S. Mit tegyek kutya félelem ellen?
Kedves utolsó!
Értem az álláspontodat, de konkrétan egy kilincstől több bacilust lehet elkapni, mint egy ápolt házikutyától.
(ez hülyén fog hangzani, de láttam felnőtt embert kirongyolni a vécéről, kézmosás nélkül. Azóta inkább lábbal tolom ki a vécéajtót, nem nyúlok a kilincshez.)
Kóborhoz meg nem megyünk oda simizni.
A "harcikutyákban" pedig jobban megbízok, mint egy kistestűben :) (minden tisztelet a kivételnek persze, meg nyilván nem általánosítás, de többségben igaz)
Ők már nem harcikutyák, de sötét "fénykorukban" is úgy lettek szelektálva, hogy más kutyákkal legyenek agresszívak, de emberrel semmi esetre sem. Amelyik csak egy ferde pillantást is vetett egy emberre, azt azonnal kizárták a tenyésztésből.
Engem pedig simán meg lehetett győzni észérvekkel kiskoromban :D
(Kedvencem: "Nem akarok fodrászhoz menni, azt akarom hogy olyan hosszú legyen hogy elérjen Afrikáig!" "Az nem jó, bele fog lógni az óceánba, és az összes oroszlán hasra fog esni, mert belebotlik" "Ja, jó")
Nem kell erőltetni, szép lassan kell legyőzni a félelmét :) Nem baj, ha szereti az állatokat, és az pláne nem árt, ha nem kell minden szembejövő kutyasétáltatótól megrettennie, ami nem ritka jelenség az utcákon.
10. Inkább a válaszolónak adj hasznos tanácsot! Én legalább megpróbáltam segíteni és elmondani a saját tapasztalatomat! Te meg csak trollkodni jöttél ide! Arra vannak más fórumok!
Mi a baj abban, hogy ha nagyobb lesz, tudatosabban viszonyulhat a kutyákhoz? Persze, hogy vannak a kistestűek között is harciasabbak, de speciel inkább a kölyökkutyákra gondoltam. Másrészt meg ha egy kis kutya megtámad, max. belerúgok és repül. Persze, a nagyobb testű kutyák közt vannak barátságosabbak, de pont hadd döntsem el én, hogy közel akarok-e kerülni hozzá! Amúgy használok kézfertőtlenítőt. Jó lenne, ha te is használnál, de nem hiszem, hogy megoldja a problémádat, mert gondolom az a fajta vagy, aki a saját sz@ros sgét nyaldosó kutyáját beengedi a saját ágyába, meg puszilgatja, aztán csodálkozik, ha tele lesz toxocara canis férgekkel meg amőbákkal az agya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!