3 hónapos kutyát átengedik utlevéllel, chipel, törzskönyvel nem unios tagállamba?
Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 21:23
1/8 Akiteki 

válasza:

Attól függ, hova. Némelyik országba vannak külön előírások.
2/8 anonim válasza:
Hát lehet, hogy nem, ha még nincs meg az összes kötelező oltása.
3/8 Akiteki 

válasza:

Ne vezesd félre légyszíves! Az utazás kizárólag a veszettségi oltáshoz kötött.
Azért kérdeztem, hogy hova. Mert sok országba 3 hónapos kor alatt lehet veszettségi nélkül is bevinni. Van ahova meg külön igazolás kell. Únión kívül pl. Szerbiába és Ukrajnába. Horvátországba viszont elég az útlevél.
4/8 A kérdező kommentje:
Kérdező: Montenegroba szeretnénk átvinni a kutyust.Köszönöm eddigi válaszokat:)
2010. jún. 7. 22:36
5/8 anonim 

válasza:

ne felejtsd el, hogy az is számít, hogy milyen országokon haladsz keresztül pl. az autóval, azaz nem csak a célország számít!
6/8 A kérdező kommentje:
Horvátországon keresztül, de azt tudom hogy ott átengednek útlevéllel és szükséges oltásokkal ellátva a korához tekintve és hivatalos orvosi papírral igazolva. Azért is érdekelne Montenegro mert csak azt nem tudom hogy 3 hónapos kutyussal be engednek-e.
2010. jún. 8. 10:57
7/8 Akiteki 

válasza:

Horvátország nem gond, ott átmész útlevéllel. 3 hónaposan már beadják neki a veszettségi oltást. Szerintem az a tuti, ha elviszed a területi főállatorvoshoz és kérsz egy igazolást. Ha jól tudom 2 ezer forintért adja ki és akkor nincs mibe belekötni.
8/8 A kérdező kommentje:
Rendben!
Köszönöm a válaszzokat:) utolso: azt fogom csinálni remélem is hogy nem fognak belémkötni.Szép napot mindenkinek!
2010. jún. 8. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!