Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy bizonyítod, hogy a kutya...

Hogy bizonyítod, hogy a kutya a tiéd?

Figyelt kérdés

Ha valaki szaporítótól vesz kutyát, vagy a szomszéd felesleges szaporulatából kap egyet, akkor hogy bizoyítja, hogy a kutya tényleg az övé?

Tőlem az első állatorvosi látogatás alkalmával kérték a szerződést (ajándékozási/adásvételi)

Csak a szerződés bemutatása után írták at a chipet az én nevemre.

Nem akarok szaporítani, sem szaporítótól kutyát venni, csak kíváncsiságból kérdezem.

2018. febr. 15. 21:19
1 2
 11/15 Metionin ***** válasza:
76%
Akkor még nem foglalkoztak a chippel. Már rég megvolt a kutya amikor kijött a szabály hogy kötelező a chip, előtte max a törzskönyves kutyáknak lehetett chipje a környéken. Városon lehet hogy már a kötelezés előtt is szokás volt a chip de felénk kb. nem is hallottak róla azelőtt.
2018. febr. 15. 23:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A mi kutyánk úgy került hozzánk, hogy párom anyukája meg akart tőle szabadulni mi meg pont azon a héten akartunk örökbefogadni kutyát, amikor nekik elvitték volna, ezért elhoztuk tőlük. Kiskönyve és chipje volt, de semmi papírt nem írtunk róla. Levittük a dokihoz, átírta az én nevemre. Elmondtuk neki, hogy párom anyukájáé volt, (párom irataival tudtuk volna bizonyítani, hogy az előző tulaj tényleg az anyukája) és hogy hogy került hozzánk, de nem kért semmit.
2018. febr. 15. 23:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
"Ha van benne chip, akkor kell, hogy legyen valami papírod arról, hogy hogy került hozzád a kutya" - kivéve, ha te rakattad bele a chipet, mert utcáról / magánembertől befogadtad.
2018. febr. 16. 08:23
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy látom, hogy nem minden állatorvos olyan szigorú, mint az, akihez mi járunk.

Ő mindenkinek azt javasolja, aki magához vesz egy kiskutyát (kivéve persze, ha kóbort talál), hogy legalább egy ajándékozási szerződést kössenek a kutyára. Úgy tudom, hogy "bemondásra" nem is ír át chipet.

Úgy tűnik, hogy vannak lazább állatorvosok is.

2018. febr. 16. 17:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én esetem így nézett ki:

Nálunk az állatorvos a 3 hónapos kölyöknél nem kért semmit, ráírta a nevemre és kész. (Nem volt fajtatiszta, keverék kutyus volt) Elmondtuk hogy került hozzánk, ennyi. A másik kutyánál pedig, akinek korábban volt már gazdája, az első esedékes oltásnál, a korábbi gazdájával együtt vittük el az állatorvoshoz a kutyát és ő kérte személyesen, hogy írják át a nevemre, mert mostantól az enyém.

Mások nem tudom, hogy csinálják...biztos állatorvostól is függ, hogy mennyire akadékoskodik. Meg gondolom, ha valami fajtatiszta több százezres kutyáról van szó jobban érdekli, hogy mégis honnan szerezted, nem-e loptad valakitől. Valamint, ha már van benne chip és be van írva, hogy nem te vagy a gazdája, nyilván érdekli, hogy miért van nálad.

2018. febr. 16. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!