A gazda halála után a kutyák szélnek eresztése?
A szomszéd utcában meghalt egy idős bácsi akinek volt alsó hangon 10 kutyája. Amikor a bácsi elhunyt kb 1 hétig senki nem jött a házhoz, senki nem etette a kutyákat. Azóta jöttek de nem minden nap jönnek. Több kutya kiszökik az udvarról rendszeresen. Többször jeleztük, hivatalos bejelentést tettünk a polgármesteri hivatalban, helyi állatvédőknél de nem tesznek, tehetnek semmit. Az új gazdák nem adják a kutyákat. Voltak kint a hivatalból, szerintük megfelelőek a tartási körülmények. Volt videó, hogy a kutya az utcán van, ezzel sem tettek semmit. Mivel csak 2-3 naponta etetik a kutyákat a kutyák igaznak, vonyítanak és mint írtam vándorolnak, az utcára és a kertekbe is, nem lehet a gyerekeket, állatokat az udvarra engedni.
Kérdem én, mit tehetünk?
Sok dühös lakos már drasztikus megoldásokat akar, de persze szeretnénk megőrizni emberségünket.
"A gyepmester a közeli nagyvárosban van csak, ami 30p ha rögtön indul (ami nem jellemző) na ennyi idő alatt már nagy valószínűséggel vissza megy. De a kiszállást nekünk ugyan úgy ki kell fizetni."
Nem értem, hogy mire gondolsz. Kihívod, hogy el kellene szállítani 10 kutyát, mert meghalt a gazdájuk. Most pár ezer forintos kiszállási díj nehogy már probléma legyen! Azt egyébként is ki kell fizetned, bárkit is hívsz.
Esetleg lépj keresd meg őket facebookon: Szurkolók az állatkínzás ellen.
Hátha ők ki tudnak találni valamit.
"Kérdező kommentje: Volt videó felvétel, a jegyző nem csinált semmit"
Mondtam, ha az önkormányzatnál nem csinálnak semmit, felügyeleti szervnél kell panaszt tenni. És abban azt is leírjátok, hogy az önkormányzat nem tesz semmit. Mi is így tettünk. Igaz, hogy más téma, mi illegális füstölésért tettünk bejelentést, nálunk sem tett semmit az önkormányzat, míg végül a székesfehérvári kormányhivatalhoz fordultam, ők azonnal léptek. Felszólították a helyi önkormányzatot, ők pedig már kénytelenek voltak intézkedni, egy héten belül megoldódott a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!