Első kutyus lakásban?
Kinéztünk magunknak a párommal egy francia bulldogot, igazából már régóta szeretnénk egyet.
Többnyire lakásban lenne tartva,kisebb udvar is rendelkezésre áll.
Én heti 3-4 nap teljes egészében otthon tudnék lenni(max 2-3 órára kell elugranom valahova), a párom többnyire délután 2-3 fele ér haza.Úgy gondolom így azért olyan sokat nem lenne egyedül.
Kinéztünk egy kutyust ami nagyon szimpatikus, oltási könyve,chip...minden stimmel.
Mit tudtok tanácsolni? Ha csak ennyit vagyunk otthon az nem baj? A mostani tulaj kevesebbet foglalkozik vele ezért szeretne új gazdát neki. A kutyus 8 hónapos, többnyire szobatiszta ha minden igaz.
Sikerült megegyezni hogy a kutyus régi holmijait is megkapjuk,így talán könnyebben megszokja az új környezetet.
Tudtok valamit tanácsolni hogy kezdjük el majd szoktatni az új gazdikhoz(hozzánk)?
Gondolom probléma lesz először a szobatisztasággal is mivel ismeretlen a hely.
Emellett szegény kutyus elég idióta nevet kapott..nem tudom hogy ennyi idősen sikerülhet-e valami értelmes névváltoztatás.Talán ez az egyetlen dolog ami zavar minket.
Mire érdemes figyelni ennél a fajtánál? Utánanéztem kicsit, a mostani gazdija nem tud róla hogy allergiája lenne,beteg még nem volt.
Remélem ezzel nem lesz probléma, igazából jobban tartok hogy nem fogja megszokni az új helyet,az új gazdikat.
Tudom hogy a mostani gazdája nagyon szereti, de keveset tud foglalkozni vele, késő délutánig egyedül van otthon a kutyus ezért keresett meg minket. Egy távoli ismerősünké a kutyus ezért jelképes összegért kapunk meg mindent, legalábbis jelképesnek érzem a 80-140ezres árak mellett.
Ha jól tudom a lakásban többnyire pelenkában van, 3-4 óránként pisil. Ettől is tartok kicsit mivel lenne heti 3-4 nap mikor otthon kéne lennie közel 8 órát egyedül.
Ezért gondoltam hogy marad a pelenka mert ha mégis úgy adódik hogy otthon kell lennie 8-9 órát anélkül hogy valaki rányitná az ajtót...az szerintem sok egy kutyusnak..még nekem is sok lenne.
Hiába a reggeli séta, 7-8-tól 2-3ig egyedül lenne néhány nap.
Megpróbáljuk mindenképp hogy teljesen szobatiszta legyen.
Attól nem tartanátok hogy teljesen új gazdihoz kerül?
Csak akkor vegyétek meg, ha van törzskönyve. Egy törzskönyv nélküli kutyáért nem szabad pénz adni, pláne nem másodkézből.
Új gazdit, helyet megszokja hamar
A kutyus nem tenyésztőtől van, ha jól vagyok informálva a családban van egy francia bulldog(törzskönyves), annak a kölyke az említett kutyus.Az apáról annyit tudunk hogy egy fekete franciabulldog, a gazdája a kölykök árának egy részét kérte a fedeztetésért. Az anya kutyus nem beteges, egyedül a csirkehúsra allergiás.
Ha jól vagyok informálva ő maradt meg egyedül az alomból, a többit eladták. Így került egy egy rokonukhoz aki most továbbadná nekünk.
A kutyus egészségesnek tűnik,erős,mozgékony.
Állatorvos múlt héten látta, azt mondta teljesen rendben van a kutyus. (ezt a látogatást mi kértük mielőtt még a továbbiakról egyezkednénk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!