Kis yorki kan kutyusunk 3,5 hónapos és napi 2-3 alkalommal "szexel" plüss kutyájával, ez egészséges?
Ezt nem azért csinálja, mert "kanos" . Ez dominancia, amit elég szomorú, hogy csak kevés kutyás ismer fel (itt nem pont rád célzok kérdező, hanem úgy általánosságban írom) .
Lehet lepontozni, de ez a viselkedés szerinten baromira nem vicces és valahogy én nem tudok röhögni azon, ha valaki vigyorogva meséli, hogy "Képzeld az én kicsikém megdugta a plüsskutyáját, párnáját, szomszéd Jani lábát (meg egyebet) " . Ez brutál ciki lehet, ha majd jön egy vendég hozzátok, a kutyád meg elkezdi izélni a lábát, te meg alig tudod lerángatni róla.
Másodszor, ez orbitális pofátlanság a kutyától, főleg, hogy még a párod kezének is simán csinálja. Ez egyértelműen jelenti, hogy a kutya a párod fölé helyezi magát a rangsorban, de ez nem lenne megengedett.
Erről a viselkedésről TILTANI KELL, mindig és erélyesen, legyen hatása. Nem azt mondom, hogy verjétek agyon, de tiltsátok le róla. Mikor ezt csinálja mondjuk a játékával akkor rákiabálni, lelökni róla, játék elvesz és szobából kisétáltok. Értse meg, hogy ezt nem szabad. Egészséges mértékű fegyelmezés, korlátok kellennek, hogy problémamentesen, boldogan tudjatok együttélni.
Mellesleg az én kutyámnál is volt egy ilyen korszak. Azonnal letiltottam. 4.-5. próbállkozás után abbahagyta, és nem lett lelkisérült.
Ez nem csak az ivarossága miatt áll fennt, hanem, mert domináns kutya, feszegeti a határokat, rendezi a pozízióját a falkában. Az ivartalanítás, habár jó és hasznos dolog, nem helyettesíti a nevelést.
Ajánlom, hogy keressetek fel egy kutyasulit, mert csekély tudásotok van ilyen téren, ott segítenek nektek mindenben. És ezt a legnagyobb jóindulattal mondom, semmi bántás. Viszont ha így marad a helyzet, a kutya könnyen a fejetekre nő majd, az meg senkinek sem lesz kellemes.
És ettől függetlenül nyugodtan ivartalanítsátok majd.
Az utolsó mindent leírt.
A szuka kutyusom egyszer csinálta, ő is 3-4 hónaposan. Rászóltam határozottan, hogy nem, a plüsst elraktam és soha többé nem csinálta.
Miért lettem lepontozva? Odaírtam, hogy OFF, és kizárólag az előttem lévő hozzászólására vonatkozott, NEM pedig a kérdező kutyájára!
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!