Miért tartják a vizslát olyan nagyra?

más kutyafajta is van amit csak dicsérnek az emberek.
hogy a vizsla miért jó kutya?
hát aki nem tartott annak nehéz elmagyarázni, de talán leginkább azt tudnám mondani hogy ijesztő, hogy mennyire alkalmazkodik a gazdája jelleméhez. Apám vadász körökben mozog így sok vizslát ismerek és az a tapasztalatom, hogy tök mindegy hogy egy öreg bácsival élnek vagy 4 kisgyerekkel mindegyik kutya teljesen felveszi a gazdája a családja ritmusát. Olyan tökéletesen képesek beilleszkedni, idomulni amit én nem sok fajtánál tapasztalok.Nagyon érzékenyek a környezetük hangulatára és valami belső ösztöntől hajtva képesek a megfelelő módon reagálni akár az örömre, akár a bánatra. Sok jó tulajdonságot felsorolhatnék, de azt hiszem ez az ami megkülönbözteti őket más fajtáktól(persze azok egyedei közt is akadnak szép számmal ilyen állatok, de valahogy a vizslákra összességében egy nagyobb %-ban jellemző.
Szia! Nekem vizslám van, és szerintem is csodálatos ez a faj, de azért vannak rossz tulajdonságai is!
JÓ TULAJDONSÁGAI:
Ahogy az előző válaszadó is mondta, nagyon próbál hasonlítani gazdájához! Soha nem harapná meg! Persze nem szabad vele incselkedni, mert van esze:)! Ő leginkább (ha van) a kölykeit, vagy (ha nincs) a gazdáját védi! Nagyon sokáig él, jól "tartja" magát! A legjobb benne, hogy tökéletesen vadászik! Ha észreveszi, hogy patkány van a háznál, addig nem hagyja abba a vadászatot, ameddig el nem kapja!!=)
ROSSZ TULAJDONSÁGAI:
Az a probléma vele, hogy szegénynek van két gyakori és súlyos betegsége:
EPILEPSZIA:
Amint rohama lesz összeesik, és el kezd remegni, miközben nincs magánál! Legszerencsétlenebb esetben: a torkára megy a nyelve és annyi=(. Legszerencsésebb esetben: elájul, 5 percig remeg, feláll és tovább éli az életét=)!
ÁLLVEMHESSÉG, EMLŐGYULLADÁS:
Az állvemhesség egy olyan folyamat, melynek során a kutya abban a hitben van, hogy ő terhes, és közben csak nevelni akar! Magához fogad egy labdát, vagy valami játékot, és "neveli"! A mellei megduzzadnak, és eszi a saját tejét! Szörnyű látvány!=( Az emlőgyulladást azért soroltam ide, mert ez a két betegség nagyon hasonlít! Ebben az esetben a mell megduzzad, és zöldes-barna tej jön belőle! Nagyon nehéz megkülönböztetni a vemhességtől!De szerencsére ez csak lány kutyáknál fordul elő!
Ha szeretnél vizslát, akkor egy fajtiszta fiút ajánlok:)

a magyar vizsla benne van abban a 3-4 fajtában ami a legtöbbször köt ki a menhelyen, pont ezért amit kérdezel
mindenki csak azt hajtogatja, hogy okos meg szép (ami igaz is), csak az nincs belekalkulálva, hogy iszonyatos aktiv, lefáraszthatattlan, ha nem foglaloznak vele akkor egy átok ... meghát nem mindenki fogja fel, hogy egy ekkora szörü kutyát nem lehet kint tartani télen ...

ja, másodiknak: áLvemhesség, nem az álla vemhes
utolsó

Nekem Vizslám van. Tényleg emberi. Ha lefekszik az ágyra, betakarja magát takaróval. :D Lekapcsolja magának a villanyt, vagy fel, ha zavarja a sötét. Kinyitja magának az ajtót, (egy "kézzel", egyszer láttam, nagyon vicces :D), ha sír valaki, odamegy vígasztalni, nagyon aranyos, ha veszekszünk, akkor beleugat. Nagyon emberien viselkedik. Van egy másikfajta kutyánk is, köszönőviszonyban sincs a Vizsla viselkedésével.
Amúgy nem olyan nehéz lefárasztani, legalábbis mi meg tudjuk oldani.

Amiket leírtatok szépeket és jókat, legalább együltő helyemben 5 fajtát tudnék, akikről ezek elmondhatók.
Én sem értem. Barátnőmnek volt vizslája, sokat volt nálunk meg én is náluk. Nem kívántam meg.

A magyar vizsla elégnépszerű, főleg nálunk. Ez a népszerűség azonban a veszte is. Sajnos sok szaporító ezt ki is használja. Ezért van sok vizsla a menhelyeken.
Amúgy vadászatra inkább a weimari vizsla a jobb. Szerintem is és más vadász ismerősök szerint is, meg sok állatorvos szerint is. Úgyhogy nem tudom miért tartják olyan nagyra. Vannak más vizsla fajták, amelyek sokkal jobbak a vadászaton, sokkal jobban bennük van a vadászösztön, mint a magyar vizslában. Biztos azért favorizálják mert magyar. Nekem most nincs magyar vizslám, régebben volt, de sajnos a vadászatokon sem vált be. Ha választhatnék akkor mindenféleképpen a weimari vizslát választanám. Láttam már együtt weimarit, meg magyar vizslát együtt vadászni, és a weimari vizsla sokkal jobban teljesített. De nagyon jó vadászatra az olasz vizsla is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!