Vegyek kutyáta fiamnak?
Egy kutya 10-15 év elkötelezettség.
Középiskolába hova fog várhatóan járni? És egyetemre? Pár éven belül ott maradhat teljesen rád a kutya.
Ismerősömnél úgy tesztelték a gyerek kitartását, hogy két hónapig mindig le kellett vinnie a bakancsát sétálni annyiszor, ahányszor amúgy a kutyát kéne. Hát nem lett kutya.
A szüleim megpróbálták ugyanezt az öcsémnél, neki a macskát kellett etetnie, és sikerült végig kitartania. Persze már meglévő állat mellé egy újabb a szülőknek is kisebb plusz megterhelést jelent.
De a kutya eleve csak akkor merüljön fel, ha tényleg mindig meg tudjátok oldani valahogy a gondozást. Nálunk nagyon kedves a szomszéd néni és mindig elvállalja az etetést, ha elutazunk. Ha ő nem lenne, akkor kutyapanzióra lenne szükségünk, ami nem olcsó mulatság.
A kutya a családban mindenkié, mindenkinek akarnia kell, hiszen együtt éltek, de bárkié is névleg, a felelősség mindig a felnőtté, vagyis a tiéd. Meg lehet próbálni a kitartás tesztet, amit már írtak: akár csak egy hónapig sétálni vinni egy plüsst, legalább háromszor, abból az egyik legalább 1-másfél óra. Esőben is, hidegben is, sötétben is, akkor is ha lecke vagy dolgozat van másnap, akkor is ha a haverok átjönnének játszani. Hétvégén ugyanúgy kora reggel kelni és menni kell, nincs szünnap. Tudnod kell hogy bármikor amikor valami kifogás van, rád fog hárulni a feladat. Nagyon sok kutyást látok és ismerek, de gyereket alig látok kutyát sétáltatni. Akár ha te is ilyen szemmel nézel majd körül kutyasétáltató helyeken, meglátod hogy huszonévestől egészen öregig van mindenki, de tizenéves elvétve akad.
Én ma már azt mondom a szüleim jól döntöttek, hogy nem lehetett gyerekként kutyám, pedig hidd el én is nagyon akartam. Nagyon kevés az olyan gyerek aki annyira elkötelezett, hogy minden feladatot mindig elvégez a kutyával, és az anyagi részét még akkor is a szülőnek kell állnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!