Hogyan győzzem meg apukámat?
Szeretnék egy kutyát, egy pitbullt.
Apukám szerint egy agresszív gyilkos kutya. Szerintem viszont nem.
De hiába győzködöm nem akarja, anyukám viszont azt mondta, hogy öcsém miatt nem jó ötlet.
Ígértem fűt-fát és ezt már egy éve játsszuk és minden ígéretemnek eleget tettem (szín ötös vagyok rengeteget tanulok, mindent megcsinálok, segítek mindenben).
Erre apa azt mondta, hogy a sok tanulás mellett nem lesz időm a kutyára.
Szeretném ha olyanok írnának akik ismerik ezt a kutyát, és írnának tapasztalatot is.
Előre is köszönöm :)
A pitbull ugyan nem agresszív, gyilkos kutya, de rossz nevelés esetén azzá válhat, főleg más kutyákra nézve.
Ha a szüleid nem akarnak ilyet fajtát, nem szabad rájuk erőltetni. Amúgy sem jó ötlet bulltípusú kutyát olyantól venni, aki nem tenyésztő (mert ahogy olvasom, te erre készülsz).
Két lehetőség van: vagy megvárod, míg el tudsz otthonról költözni, és majd akkor lesz ilyen kutyád;
vagy más fajtát választasz, amibe a szüleid is beleegyeznek.
Nekem menhelyi staffi-pitbull keverékem van, és többet is ismerek bulltípusú kutyát, ill. fajtatiszta staffit is. Energikus, vidám, normális nevelés és szocializáció esetén emberekkel abszolút barátságos kutyák. Rövid szőre miatt télen bent kell tartani. Rengeteg mozgásra van szükségük, pörgős kutyák. Kutyákkal idejekorán és hozzáértőn kell szocializálni, de így is előfordulhat, hogy 2 éves koruk körül agressziót mutatnak fajtársaik iránt, tehát nagyon oda kell rájuk figyelni és kemény, határozott irányításra van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!