Mit tehetek hogy osszebaratkozon a nagy es a kolyok kutya?

szia
az első találkozás semleges terepen történjen semmiképpen nem nálatok, olyan helyen ahol egyik kutya sem érzi nyeregben magát. Szerintem a kölyökkutyát alapból nem is szokták bántani a felnőtt kutyák, max egy kicsit nevelgetni fogja. Kisebb morgások etetésnél, fekhelynél előfordulhatnak de ettől ne ijedj meg megtanulja a kicsi hogy hol a helye a rangsorban és utána nem lesznek problémák. Nálunk is a nagyhoz hoztunk egy kiskutyát és én azt hittem hogy semmi gond nem lehet mert az én kutyám minden kutyával barátságos de azért voltak morgások az elején. Mostanra már imádják egymást , egymás táljából esznek egymáson alszanak pedig az elején nem így volt.

Szia!
Itt egy videó a Póráz két végén című sorozatból amiben bár felnőtt kutyákról van szó akik nagyon durván utálják egymást és többször össze is verekedtek, de nagyon jó módszert mutatnak benne a megoldásra.

Túl sok tennivalód nincs, ha össze szeretnéd szoktatni őket, csak pár dologra kell odafigyelni:
- ami eddig napi program volt az időssel, az maradjon meg még egy jó darabig, hogy ne érezze, az új jövevény kitúrja eddigi pozíciójából.
- 2 kezed van, mindkettőt tessék simogatásra használni, azaz: mindkettő kapjon elég figyelmet tőled, hogy ne legyen féltékenykedés
- mivel valószínüleg a pici többször eszik mint a nagy, amikor olyan étkezés van, hogy csak a pici eszik, adj egy (!) falatot a nagynak is
- ne avatkozz bele (hacsak nem "vérre menő" küzdelemről van szó)ha a nagy rendre utasítja a kicsit
- amikor már sétáltatható a pici, akkor legalább kétnaponta, de ha megteheted naponta vidd el csak őt egy rövid időre, hogy ne csak a másik kutyuhoz kötődjön, hanem hozzás, mint falkavezérhez. Sokan ott rontják el, hogy a másik kutyához jobban kötődik az új kutyus, mint a gazdához, hisz együtt vannak mindig...
Persze mindez idővel változik, és ha elég figyelmes vagy látni fogod mire van igénye a két kutyádnak..
Sok sikert!

Nem mindegy, hogy a régi kutya kan, vagy szuka.
A kanok örömmel fogadnak minden kölyköt és alapból vigyáznak rá.
A szuka általában nem tűr más kölyköt a sajátján kívül.

Akkor azt javaslom, vegyél valamit, amin a szukád szaga van. Akár játék, póráz, vagy bármi és jól kend be vele a kölyökkutyát.
Ivartalanítva lesznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!