Mit vegyek a németjuhász kutyámnak?
Jugoszláv farkasölő kutyám van szuka, most lett 1 éves!
Nyakörvből valami textilt vagy bőrt vegyél! Hámot is vehetsz, de az még felesleges, mert gyorsan megnő! Pórázból ilyen csörlős valamit ne vegyél, sima 1, 5-2, 5m-es bőr porázt vegyél! Így meg tudod tanítani, hogy melletted sétáljon és tudja meddig mehet! Játékokból szerintem sípolóst ne vegyél, legalábbis engem irritált, hogy egész nap csipogott! Valami kötélszerű játékot vagy labdát! Napi 30-50 perc séta szerintem elég neki! Így legalább lekötöd minden nap!
Eleinte többször keveset kell sétálni vele, hozzászoktatni.
Később, ha kertes házban éltek, napi egyszer 1-2 órát, ha lakásban, akkor naponta minimum háromszor, ebből egy nagyobbat, 1-2 órásat.
Póráz, nyakörv: sima egyszerű textil, vagy bőr.
Kutyajátékok: kötélcsomó, zsinóros labda, harapópárna például.
Sétálni csak a 3. oltás után viheted ki kb. 10 nappal, de ezen elvileg már túl is van.
4 hónapos kor körül érdemes először kutyaoviba, majd suliba járni vele, mivel munkakutya.
Szia!
Sétáltatni naponta kell 1,5-2 órát, miután megkapta az oltásait. Ebben benne kell lennie a fegyelmezett láb melletti sétának és szellemi fárasztásnak is. Ez azért fontos, mert egyes példányok enélkül könnyen elkanászodhatnak. Fontos még, hogy szabadon, póráz nélkül is kiszaladgálhassa magát, és rendszeresen vidd kutyák közé (kutyasuli erősen ajánlott), mert nem egy minden kutyával feltétlenül haverkodós fajta.
Az első pórázt nem érdemes túlgondolni, úgyis szétrágja. :D Aztán vehetsz neki jobb minőségűt is, bár én öt éve hordom a sajátomat egy háromszáz forintossal, és tökéletes. Nem ezen múlik. A bőrt/láncot nem ajánlom, a bőr könnyen szétmegy, a lánc nem kényelmes. Nyakörvből szintén egy jó minőségű textilt, de a kutyasuliban kérhetnek fojtót is, annak viszont meg kell tanulni a helyes használatát, mert máskülönben balesetveszélyes.
Játékból majd meglátod mit szeret, kezdésnek egy labda, valami húzókötél és esetleg egy plüss/sípolós gumijáték elég. Aztán lehet, hogy olyan lesz, mint az enyém, hogy diókkal meg marha-lábszárcsontokkal akar majd játszani.
Azt esetleg megkérdezhetem, hogy mennyi idős vagy?
Üdv: Egy német juhász gazdi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!