Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyások! Ti elfogadhatónak...

Kutyások! Ti elfogadhatónak és jogszerűnek tartjátok, ha valaki egy bolt elé kiköti a kutyáját/kutyáit, amíg ő a boltban vásárol?

Figyelt kérdés

Szerintem ez meglehetősen bosszantó, valamint veszélyes cselekedet, és nem utolsósorban szabálysértő is, mivel ezen cselekedettel megvalósul a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 193.§ (1) bek. a) pontjában kimondott "település belterületén felügyelet nélküli közterületre bocsátás".

Egyre gyakrabban találkozom ezzel a jelenséggel. Néhány hete a bolt előtt lévő kerékpár tárolóhoz volt kikötve egy nagytestű kutya, amely ráadásul agresszíven morgott és ugatott minden arra járóra, ezzel a kerékpár tároló rendeltetésszerű használatát is ellehetetlenítette. A mai napon pedig a bevásárlókocsik mellé volt kikötve 2 kutya is. Nem lenne jobb, ha a kutyatulajdonosok otthon hagynák a kutyáikat, miközben vásárolnak?

31/F

2018. jan. 31. 22:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem merném kint hagyni, félteném a kutyát.

Egyébként szerintem a normálisan viselkedő, várakozó kutyákkal nincs probléma. Amelyik ugat, morog, támad stb., azzal (illetve a kedves gazdájával) igen.

2018. febr. 1. 09:47
 22/28 anonim ***** válasza:
65%
Túldramatizálod, srác. A gazdáját váró kutya talán ugat, talán nem, ez neveléstől függ, de semmiképp nem veszélyes senkire, ugyanis kizárólag a bolt ajtaját bűvöli, várja, hogy mikor jön vissza hozzá a gazdi. Konkrétan leszarnak minden mást.
2018. febr. 1. 10:33
 23/28 anonim ***** válasza:
69%

Már hagytam bolt előtt a kutyáimat, de ők tudnak viselkedni :)

A jogszabályokban nem vagyok otthon, de abban az esetben tartom elfogadhatónak a kutya bolt elé való kikötését, ha nem közvetlenül az ajtóhoz van kötve, nem tud végigszagolni mielőtt bemész és csönben, nyugodtan vár.

2018. febr. 1. 13:38
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretem kint hagyni a kutyámat a bolt előtt, mert félek, hogy baja esik. Persze sokan nem tudják másként megoldani, hisz kutyát nem lehet boltba bevinni.

Azért egy kint várakozó, pórázon lévő kutyát ki lehet kerülni, mert nincs szabadon.

A kérdéseidből és a hozzászólásaidból az látszik, hogy Te tökéletes vagy. Soha nem szegsz meg egyetlen szabályt sem. Akkora szerencsénk van, hogy a kutyátlanok minden egyes írott és íratlan szabályt betartanak. Ez nagyon megnyugtató.

Én kutyás vagyok. Minden porcikámban. Nem szeretnék kutya nélkül élni. És nem is fogok. Ezt valahogyan dolgozza fel a környezetem. Hátha sikerül.

Igyekszem szabálykövető lenni. Csak este sétálunk, iskola, vagy játszótér közelébe nem megyünk, az ürüléket összeszedem, néha a másét is, nem engedem, hogy a kutya bárkihez odamenjen stb. Nem tudom, hogy mit tehetnék ennél többet. De már nem is gondolkozom rajta, mert mindig lesznek olyanok, mint Te, akiknek semmi nem jó és csak akkor érzik jól magukat, ha felháborodhatnak valamin.

Mi újság a kutyás barátoddal? Mostanában nem hallottunk róla, hogy miként alakul a "love story".

2018. febr. 1. 15:49
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
De ő sem akkora törvénytisztelő állampolgár, múltkor egy néni otthagyta a kutyakakát, ő meg hozzávágta. Úgyhogy sajnos ő sem tökéletes. :(
2018. febr. 1. 16:25
 26/28 A kérdező kommentje:

"Mi újság a kutyás barátoddal? Mostanában nem hallottunk róla, hogy miként alakul a "love story"."

Köszönöm kérdésed, minden nagyon jól alakul. :) Találkozgatunk, illetve már 2 hétvégét nálam is töltött. Tudomásul vette, hogy én félek a kutyáktól, valamint zavar a magyar kutyatartók többségének nemtörődömsége, így a kutyája marad a szüleinél, amikor találkozunk, és csak akkor foglalkozik vele, amikor nincs velem. Hamarosan bemutat majd a szüleinek is. Azt hiszem, ő megtalálta bennem a külső és belső szépséget is!

2018. febr. 1. 20:04
 27/28 anonim ***** válasza:
Én sem merném kikötni,félnék,hogy baja esik,elviszik akármi.. Zárt kertekből is lopnak kutyát ha értékes, nemhogy ha kint hagyod őrizetlenül a bolt előt
2018. febr. 2. 08:59
 28/28 anonim ***** válasza:
57%

Teljesen jogos, Svájcban minden üzlet előtt van ilyen és az a kutya amelyik nevelt, SOHA nem fog random embereket megtámadni.

Itt is jellemzöen a korcs kis csivavák keltik a feszkot állandoan, a bernáthegyi meg a farkaskutya magasrol tojik rád, lefekszik a bejárattol távolabb és megvárja a gazdáját.

2018. febr. 4. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!