Kutyások! Ti elfogadhatónak és jogszerűnek tartjátok, ha valaki egy bolt elé kiköti a kutyáját/kutyáit, amíg ő a boltban vásárol?
Szerintem ez meglehetősen bosszantó, valamint veszélyes cselekedet, és nem utolsósorban szabálysértő is, mivel ezen cselekedettel megvalósul a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 193.§ (1) bek. a) pontjában kimondott "település belterületén felügyelet nélküli közterületre bocsátás".
Egyre gyakrabban találkozom ezzel a jelenséggel. Néhány hete a bolt előtt lévő kerékpár tárolóhoz volt kikötve egy nagytestű kutya, amely ráadásul agresszíven morgott és ugatott minden arra járóra, ezzel a kerékpár tároló rendeltetésszerű használatát is ellehetetlenítette. A mai napon pedig a bevásárlókocsik mellé volt kikötve 2 kutya is. Nem lenne jobb, ha a kutyatulajdonosok otthon hagynák a kutyáikat, miközben vásárolnak?
31/F
En nem mernem,... mert szeretem a kutyamat es feltenem ... addig siman belerugnam,megmergezik,elvezetik... a maj fereg emberek sajnos...
Ha elviszem setalni a kutyat akkor setalok vele nem vasarolok.... ha vasarolok meg megyek kutya nelkul.... nemertem ezeket az embereket.,.
Csodálkozom, mert álláspontom szerint az ilyen "kutyaparkolókkal" megvalósul a magyarázatomban említett szabálysértés tényállása.
Egyébként pedig nincs unalmas életem, sajnos általában inkább túlságosan is mozgalmas.
Az általad leírtakban az a helytelen, hogy a viselkedni nem tudó kutyákat nem kellene közvetlen olyan helyen kikötni, ahol zavarhatnak másokat.
Felesleges rendeleteket citálnod, mert azokat is van, aki betartja, van , aki nem. De ez nem csak a kutyások körében szokás.
Azért elárulhatnád, hogy miként hozod össze a kutyásokkal kapcsolatos kérdéseidet?
Vágod kívülről a törvényt és a hozzá tartozó rendeleteket, vagy megfog egy adott szituáció és kitartóan megkeresed az arra vonatkozó paragrafust?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!