1 hete nem múló fülgyulladása van a kutyámnak, mivel takaríthatnám itthon (természetes módon), hogy könnyítsem a helyzetét?
1 hete vittem el a kutyámat állatorvos azzal, hogy áll a genny a fülében. Kinti kutya sajnos nem mindig nézegetem a fülét vagy különböző testrészeit, de észrevettem egyik nap, hogy erősen rázza a fejét. Na futás még aznap az állatorvoshoz, mivel a fülében alvadt vér is volt.
Azt mondta, hogy nem vészes, kapott fülcseppet, meg antibiotikumot. Nem nagyon hat már egy hete egyik sem, pedig lelkiismeretesen adagolom mind a kettőt. Ezen kívül kaptunk fülmosó folyadékot egy fecskendőben, ami 2 nap után elfogyott.
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel moshatnám ki a kutya fülét? Ugyanis az alvadt vér újratermelődik a váladékkal együtt, de mivel bele van száradva a vér, biztosan nem fogom csak úgy szárazon kitörölni.
Kamilla tea? Zöld tea? Valami bevált készítmény, ami gyulladást is csökkent?
Ahogy már írta valaki, tenyésztésre kell küldeni a váladékot, az kimutatja mely antibiotikumok lesznek hatásosak! Addig vaktában lövöldözik az orvos, lehetséges, amit most kap ab-t, egyáltalán nem hatásos a baktériumára. Nincs aranyárban a tenyésztés, s attól várható gyors és hatékony gyógyulás!
A másik, Movalis mellé savlekötőt - pl Quamatel-t - szoktak felírni, mert könnyen kikészítheti a gyomornyálkahártyát. S evés közben/után adagold a kutyusnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!