1 hete nem múló fülgyulladása van a kutyámnak, mivel takaríthatnám itthon (természetes módon), hogy könnyítsem a helyzetét?
1 hete vittem el a kutyámat állatorvos azzal, hogy áll a genny a fülében. Kinti kutya sajnos nem mindig nézegetem a fülét vagy különböző testrészeit, de észrevettem egyik nap, hogy erősen rázza a fejét. Na futás még aznap az állatorvoshoz, mivel a fülében alvadt vér is volt.
Azt mondta, hogy nem vészes, kapott fülcseppet, meg antibiotikumot. Nem nagyon hat már egy hete egyik sem, pedig lelkiismeretesen adagolom mind a kettőt. Ezen kívül kaptunk fülmosó folyadékot egy fecskendőben, ami 2 nap után elfogyott.
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel moshatnám ki a kutya fülét? Ugyanis az alvadt vér újratermelődik a váladékkal együtt, de mivel bele van száradva a vér, biztosan nem fogom csak úgy szárazon kitörölni.
Kamilla tea? Zöld tea? Valami bevált készítmény, ami gyulladást is csökkent?
Hogy mi vált be?
EGy rendes állatorvos, amelyik tényleg segít az állaton, nem csak a pénzt rakja zsebre.
Én ezt egy toklász esetén tanultam meg. Akkor találtam egy lelkiismeretes jó állatorvost. Azóta nem is szenved a kutya, mert azonnal a megfelelő ellátást kap, bármi van...
Mi a 2 kutyánál a Neoxide fültisztítót használjuk, ha gond van. Az egyikük hajlamos fülygyulladásra, és ez sokat segít.
5-6 cseppet szoktunk belecsepegtetni, belemasszírozni, aztán hagyom, hogy kirázza, és utána vattával áttörlöm.
Viszont ha ennyire rossz a helyzet, szerintem vidd vissza az állatorvoshoz is, mert lehet, hogy kell rá valami komolyabb is. Ez akkor segít, ha az elején elkapja az ember a gondot, plusz amúgy rendszeres tisztításra.
Tegnapelőtt vittem vissza, hogy semmi változás a kutyánál. De csak kitakarította és azt mondta nem vészes. Egyébként elfelejtettem leírni, hogy szövetmintát vett a füléből, mert valami kinövést talált és felküldte szövettanra. Ennek egy hete már, még nincs eredménye. Elküldött, hogy adjam csak szépen az antibiotikumot, de már 2 levéllel megevett és semmi változás.
Egyébként Duomox antibiotikumot (2x1) kapott és Movalis fájdalomcsillapítót (1x1/4). Ezekről esetleg véleménye, tapasztalata valakinek? Továbbá a fülcseppje Posatex, de ez nem szed ki semmit, csak még nyálkásabb lesz tőle a füle, úgyhogy azt mondta is, hogy akkor hagyjuk el.
Így néz ki most, hogy valamennyire kitakarítottam.
másik állatorvos
sima fülgyulladásnak a gyógyszerek hatására már enyhülnie kellett volna
Persze hát valószínűleg az lesz.
Már csak azt nem értem, hogy miért van a fülében alvadt vér. Mi vérezhet?
Mert a váladékot értem, de a vért nem. Nem tudja vakarni magának, mert öreg már, csak rázza, de ez így nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!