Meddig nem mozoghat a kutya evés után?
Hát... a természetben sem pihen le egy fa alá a kutya evés után, hanem állandóan mozgásban van. Szerintem nem kéne neked ezt felülbírálni. Ha a kutyának jól esik kaja után mozogni, akkor miért ne mozoghatna?
Én mindig kaja után viszem ki a kutyákat egy körre, akkor szoktak ugyanis pottyantani. Előtte sose jön rájuk, csak kaja után. :)
Teljesen mindegy!
Nem ezen van a lényeg. A kutya tudja mi esik neki jól és mi jó neki. Ezért állat, az ösztönei vezérlik. Ösztönösen tudja mi a jó neki. Nem kéne ebbe beleavatkozni. Így gondoltam azt, amit előtte írtam.
Nagy kutyánk is volt, kis testű kutyánk is már. Soha semmi bajuk nem volt még attól, ha kaja után szaladgáltak, mert ez esett jól nekik. Nyilván nem kell rommá zabáltatni, de ha reggel adott neki enni, akkor biztosan kétszer eteti és ezért nem is zabálja túl magát egy evéssel a kutya.
Mi este etetjük csak, így az teljesen más.
A gyomorcsavar általában a nagytestű, mély mellkasú kutyákat veszélyezteti. Általában 2 óra nyugalmat ajánlanak etetés után.
Gondolom, nem azonnal az erdőben fogtok kijutni, amikor elindultok. Sétánál meg általában csak szaladgál, szagolgat a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!