Mért mondták rám hogy szaporitó vagyok mikor nem is vagyok az?
Ajándékba kaptam egy törzskönyves shiba inu szuka kutyát. Annyira szép, gyengéd, kedves kutya volt. Már az elején eldöntöttem , hogy mielött megöregszik szeretnék töle egy kis kutyát. 6 éves korába pároztattuk egy szintén törzskönyves shiba kannal. Természetesen mielött ez megtörtént utána olvastam mindennek és kikérdeztem az állatorvos véleményét róla. 3 gyönyörü kiskutya született ,egy kislányt megtartottam ,egyet az apuka kutya gazdija vitt el és a harmadik kiskutyát oda ajándékoztam a (volt) páromnak.
Természetesen a szülés után ivartalanitotam a szuka kutyámat.A kölyköket gyakran látta orvos és minden oltást megkaptak. Ahogy felnött a kiskutyám teljesen ellentéte lett az anyukájától , teljesen más személyiségek voltak. Az elsö kutyám halála után 1-2 évvel szeretem volna még egy kutyát , meg úgy vettem észre a másik kutyámnak is hiányzik egy kutyatárs. Kb 7 és fél éves volt mikor öt is pároztattam egy törzskönyves kannal. 5 kiskutya született egy kislányt megtartottam és 3 elajándékoztam a baráti körömben . Természetesen megbizható tapasztalt kutya tartoknak vagy olyannak akiről tudom hogy jól fog bánni a kiskutyával. Egy kisfiú megmaradt ezért hirdetést raktam fel hogy jelképes áron( oltások+ chip ára) megbizható gazdit keresek neki. Nem telt el sok idö és jelentkeztek páran , de semelyiküket sem találtam alkalmasnak. Egyik a kertbe akarta kirakni , a másik meg azt mondta hogy jó hogy ilyen olcsó ez a kutya ..
Ezután jöttek a zaklató levelek hogy szaporitó vagyok meg elhordtak mindenek. Végül leszedtem a hirdetést és úgy döntöttem megtartom a kiskant is.
Tényleg szaporitó vagyok?
Komolyan itt kérdezed, szaporító vagy-e?
Törzskönyveztettél? Ha nem, máris szaporító vagy.
Miért kell neked egy anonim oldal véleménye, hogy amit tettél, az minek számít?
Szerződéssel és ivartalanítási kötelezettséggel ajándékoztad el őket? A mai napig követed a kölykök sorsát és ha úgy lenne magadhoz visszavennéd őket hogy aztán gondoskodj róluk?
Ha bármelyikhez is nem a válasz akkor gondolom te is érzed mire célzok...
Elhiszem hogy próbáltad körültekintően csinálni és ivartalaníttattál utána, de létrehoztál több kis életet is akit kiadtál a kezed közül, mi van ha az ő gazdájuk is azt mondja hogy "jaj de csak egy almot szeretnék" és le is hozza, majd ő már eladja őket, és rákap az ízére. Ez a baj ezzel az egész történettel. Mint ahogy neked is adtak egy törzskönyves kutyát akit elletni kezdtél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!