Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindegyik dobermann "idegbeteg"?

Mindegyik dobermann "idegbeteg"?

Figyelt kérdés
Mindenki mondja, hogy ne vegyek olyan kutyát, mert idegbetegek...stb. Mondtam, hogy nem 5000 ért vennék, hanem jó tenyésztötől, 80 felett. De, akkoris, mondják, hogy nem a kutya a baj, hanem a fajta. Mert ilyenek és kész. Mondják, hogy hiába a jó tenyésztő, az semmit se jelent. Attól, hogy 100 ért veszek egy kutyát, attól simán lesz beteg, meg idegbajos...stb. Igazuk van?
2010. jún. 6. 09:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
14%
igen, sokan tapasztalják ezt, nem hiába kerül fel az oldalon többedszerre a kérdés és sokan értenek egyet vele. én is. kár, pedig szép, jó kutya lehetne.
2010. jún. 6. 12:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

De minek hallgatsz ilyen tudatlan emberekre egyáltalán kik szerint a dobi arci kutya ??!!

10:18 te meg ne itt okoskodj , fogalmad nincs a kutyához menj inkább babázni azzal legalább senkinek sem ártasz.

A dobberman egy nagyon játékos és gyerekszerető kutya alapvetőleg , és egyáltalán nem idegbeteg(ha csak nem betegség miatt , de ezért kell tenyésztőtől venned h ezt elkerüld).Viszont ez a kutya nem ajánlott kezdő kutyásoknak , mert könnyen el lehet rontani a nevelését és az senkinek sem jó.

2010. jún. 6. 12:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy jó nagy hülyeség!

Ennek a fajtának azért van olyan rossz híre mert a legtöbb ember kertet őrizni veszi mert hogy olyan ijesztő. Viszont úgy gondolják hogy a kutyának ott a kert és többet nem kell foglalkozni vele semmit. persze hogy egy ilyen intelligens kutya meghülyül ha sem fizikailag sem szellemileg nincsen lefárasztva csak ki van b*szva a kertbe.

Én személyes tapasztalatból tudom, hogy nagyon jó kutyák.

Nem mondom hogy a nevelésük könnyű különösen a kanoké, de nem lehetetlen.

Egy jól nevelt, szocializált, naponta mozgatott dobermannak nagyon élénk, figyelmes, csintalan, bújós a természete. Imádják ha dédelgetik őket.

Egyszerűen az a dolog kulcsa, hogy figyelembe kell venni a kutya igényeit, temperamentumát, azokat a tulajdonságokat amik genetikailag kódoltak és nem szabad ezekkel ellentétes dolgokat elvárni a kutyától. pl. ha valakinek arra kell a kutya hogy a 4 kis gyereke nyúzhassa, meg lovagolhasson rajta akkor válasszon labradort ne dobbermannt.

ez a kis leírás is jól tükrözi a jellemüket:

[link]

2010. jún. 6. 13:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne hallgass azokra, akik ezt mondják.

0) kutyás alap ismeretek, utánaolvasás a fajta igényeinek

1) jó tenyésztő választás (nem feltétlenül az ár számít, a 100ezres kutya is lehet idegbeteg, szaporított, dp-s, harapáshibás, stb., ezért nagyon fontos az alapos utána járás, a tenyésztők meglátogatása, összehasonlítása, mérlegelése!)

2) következetes nevelés, szocializáció, napi fizikai és szellemi munka

3) a dobi munka kutya, ki kell elégíteni az igényeit, mind mozgás, mind tanulás terén.

[4) ÖV :) ]

és... :)

http://www.youtube.com/watch?v=zwJgnBQiJho

2010. jún. 6. 15:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos úgy látom akik itt eddig írtak - tisztelet a kivételnek - nem ismerik a dobermannt.

Nekem 19 év alatt 2 dobi szukám volt. Mindkettő imádnivaló volt, akik pontosan tudták ki a barát és ki az ellenség. Sajnos a másodikat most vesztettük el 9.5 évesen és 2 hét múlva hozom haza az új kiskutyát.

Az első dobink egy "nagyasszony" volt. Elegáns, komoly, nagyon okos. A második egy tündéri bohóc. De mind a kettő védte a családot, soha senkit nem bántottak, csak érzékeltették az idegenekkel, hogy "figyelnek". Ha a gazdi beengedett valakit barátként a lakásba, Ők ezt tiszteletben tartották. Sőt a második, mint egy kisgyerek, kikövetelte, hogy a vendég vele is foglalkozzon. Addig-addig kerülgette, míg a kutyát nem szeretőtől is kikövetelt egy kis simit.

Szóval a lényeg: nagyon okosak, de sok foglalkozást igényelnek. Igaz az, hogy nagyon el lehet rontani, de ez igaz bármelyik örző-védő fajtára. Hozzáteszem volt olyan spániel a szomszédban, amely mindenkit megharapott. Nálunk a lakásba és a kertbe is akkor mentek, amikor akartak. Annak ellenére, hogy nem kennelben éltek, a sétát imádták. Az első utált úszni, a másodikat alig lehetett kihúzni a vízből. Na és a labda. Hát az mindkettőnél szerelem volt. Teniszlabda és kosárlabda.

Természetesen a kanok egy kicsit dominánsabbak a szukáknál, de ha Te nem kezdő kutyás vagy, és van időd velük foglalkozni, nem okoznak csalódást.

2010. jún. 8. 21:07
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
nekem is az egyik kutyám dobermann, tenyésztőtől vettem még 4 éve. nem idegbeteg. ahogyan már sokan írták előttem, ez nem a fajtától függ. kutyaiskolába sem jártunk, mégis nagyon jól nevelt, és tudja hol a helye. minden nagyban a gazdától függ.. :-)
2010. jún. 8. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Agility csapattársamnak is dobbernamja van (megjegyzem és hangsúlyozom tenyésztőtől, te is onnan vegyél) és simán lehet nyúzni nem kattan be és nem agressziv...Sőt ha dominánsan közelednek hozzá inkább visszavonul és fülét farkát behúzva megadja magát mert nem akar balhét. Nos akkor ki is az örül?? A csajnak több dobija is volt, nagyon ért a kutyákhoz szóval ne hallgass másra!!!!!!
2010. jún. 9. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!