Mindegyik dobermann "idegbeteg"?
Nevelés kérdése az egész, és mindegy, h a kutya hány százezerbe van, vagy ingyen volt.
Mikor kicsi voltam csak dobermannunk volt, nem volt idegbeteg, még a babakocsimra is vigyázott, és a hátára is felülhettem,de attól még jó házörző volt, így lett nevelve.
Egy másik dobermannunk pedig csak akkor lett idegesebb természet, amikor kölykei lettek, de az természetes.
Csak akkor vegyél dobermannt, meg bármilyen kutyát, ha neveled (de nem idegbeteg harcikutyává!) és foglalkozol vele. Egy németjuhászt is lehet idegbeteg, nem a fajta a kérdés.
Nem tudják páran mi a különbség a tenyésztő s szaporító között ! A tenyésztő a fajtát nemesíti , ügyel mindenre és nálunk nincsennek túltenylsztett kutyák , főleg nem betegek!
Szaporítóknál már annál több .... betegek , ideggyengék, dp. foghibás, sérvesek , és még sorolhatnék párat!
Nyugodtan vegyél Dobermannt ha viszed kutyaiskolába , és következetesen neveled semmi gond nem lesz !
Nem egy ismerősőmnek van tenyésztőtől(!!) származó Dobija , semmi gond velük egyik sem beteg, sem bolond !
Látom vannak olyan ismerőseid (vagy nem tudok ki tömi ilyen butasággal a fejed ) akik apszolút nem értenek a kutyákhoz , és nem akarják hogy drága kutyát vegyél , mert irigyek !!! Én azt mondom nyugodtan vegyél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!