Kutya oktatása?
Miért fontos, hogy különböző trükkökre tanítsuk a kutyát, aminek első benyomásra nincs gyakorlati haszna?
Pl.: Forogjon
Ennek mi értelme van?
Az irányítást elősegítése miatt létrejövő parancsokat értem(ül, stb.)
Esetleg ez olyan, mint a gyerekeknél, hogy hozzászokik a tanulâshoz és ezért fontos?
Ezt hívják szellemi lefárasztásnak és kutya-gazdi közti kapcsolat erősítése.
A közös tanulás jó hatással van a kutya és gazdája közti kapcsolatban,mellesleg a kutya agyilag lefárad.
Jó buli és nagyon jó farasztas a kutyának. :)
És meg egy közös program
Egyrészt agyilag is fárasztod. Egy aktív kutyát elvihetsz 50 km-es hegyi túrára is, attól még szét fogja rágni a dolgaidat utána. Akárcsak az embernél, a kutyának is kell fizikai és szellemi foglalkozás is.
Másrészt a nevelés, szabályok önmagukban édes kevesek egy jó kutya-gazda kapcsolathoz. A tanítástól, a csak gazdával való közös munkától fog a kutya figyelme jól kialakulni. Ez az egy út van ahhoz, hogy kialakuljon a kontaktálás finomra hangolása.
És a tanítást nem csak trükköknél lehet használni, hanem lényegében minden kívánt viselkedés kialakításában. De ahhoz, hogy pl egy viselkedési problémát megoldj, ismerned kell előzetesen a tanítási módszereket gyakorlatban és elméletben is nagyon jól. Ezt neked is, sokszor a kutyának is külön meg kell tanulnia, erre pedig a trükkök nagyon is célra vezetőek.
Mellesleg szerinted a kutyának miben különbözik egy ültetés egy pitizéstől? És mi a különbség abban, ha egy segítő kutya pakolja össze a dolgokat, vagy ezt bemutatóra tanítod meg a családi kutyádnak?
Én azért tanitom a kutyáimat és más állataimat trükkökre, mert fun :) nem cask nekem, az állatoknak is.
Amúgy meg jobb lesz a kapcsolatunk, jobban fog rám hallgatni és könnyebb lefárasztani egy trükkös-fakerültetős labdázással egy kutyát, mint a sima labdázással vagy sétával.
(meg én előszeretettel vagizok is vele :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!