Ti hogyan szabadultok meg a szőrtengertől?
Egy németjuhász-szerű kutyám van lakásban. A szőre legalábbis arra hasonlít leginkább. Kb. egész évben hullatja a szőrét, oké porszívózom, fésülöm, de konstans szőr van mindenhol. A kanapéra feljöhet, van egy pléd, amit leterítek, és arra a részre jöhet, de a pléd is szőrös így tulajdonképpen mindegy. Plédről, szőnyegből, szövetről hogyan távolítjátok el hatékonyan a szőrt? Hengerrel a felét se tudom mondjuk egy polárplédből kiszedni, így meg a gépbe se dobom be, mert aztán mindenem újra szőrös lesz :D
Firstworldproblem, tudom, de hátha olvasok itt jó tippeket.
Szárítógép!
Kutyám és macskám is van. Rendszeres kefélés, napi porszívózás mellett is mindig van szőr.
Emellett van itthoni ruhám és utcai ruhám. Az utcai rögtön megy a gardróbba, így nyilvánosan nem jelenek meg csubakkaként :-)
A kanapé, ágy le van terítve (az ágy csak ha nem alszom). Azt a 'lepedőt' napont kirázom, ha vendéget várok, leszöszölöm vagy teszek fel tisztát.
Sajnos teljesen szösz- és szőrmentesek csak szárítógépezés után lesznek a ruhaneműk.
Szőnyegből szilikon fogú kefével szedem ki (azt hiszem, hosszúszőrű kedvenceknek gyártották). Eredgileg a macskának vettem, de rajta semmit sem ér. A szőnyeken viszont annál inkább hatásos. Azelőtt eldobható gumikesztyűvel kaparásztam ki belőle a szőrt. Aztán porszívó.
:D kutyaszínű ruha, ez jó.
és egyszer biztos lesz szárítógépem, főleg ha erre is jó.
Köszönöm a tippeket, ezek szerint nem én vagyok a béna, hogy minden igyekezetem ellenére rengeteg a szőr. :D Ez a letakarósdi most a legnagyobb problémám amúgy, mert amivel letakarok valamit az is csupa szőr, és ha leveszem, újra visszarakom (esetleg nem ugyanazzal az oldalával), akkor szépen odaindigózom a kanapéra az összeset.
Nem polár plédet kell használni. Olyan anyagot válassz, ami nem tapadós. Máris előbbre vagy.
Használj furminátort. Az is némileg csökkenti a szőr mennyiségét.
A szárítógép tényleg nagyon remek találmány.
Én is leterítem azokat a bútorokat, amikre a kutyák felfekszenek, így maga a bútor nem lesz annyira szőrös. Steppelt pamutvászon takaróm van, abba nem ragad bele a szőr, simán le lehet hengerelni róla.
A szőnyegeket a DM-ben kapható ruhatisztító kefével szoktam "szőrteleníteni", ill. évente 1-2 alkalommal bérelek nedves szőnyegtisztító gépet és azzal kitisztítok minden szőnyeget.
A kutyákat néhány havonta elviszem kozmetikushoz. Eszméletlen mennyiségű szőrt ki tud belőlük szedni. A furminátor is remek találmány, azt is használjuk.
Naponta porszívózok, hetente mosom a takaróikat, így nem érzem, hogy minden szőrös lenne.
Én azt nem tapasztalom, hogy a ruháink szőrösek lennének, pedig a párom sötét színű öltönyöket visel. Reggelente indulás előtt áthengerelem az öltözékünket a ragacsos hengerrel, így nem vagyunk tiszta kutyások egész nap.
- Kutyát 3-4 naponta furminátorral fésülni.
- Jó minőségű táppal etetni (nem pedigree meg chappy és társai).
- Legalább hetente porszívózni, erős porszívóval.
- A kutyát rendszeresen, hosszabb sétákra elvinni, hogy a szőre alkalmazkodjon az időjáráshoz valamicskét (azért az nem normális, hogy télen-nyáron vedlik).
Nekünk hosszúszőrű kutyánk van és ezeket betartva egy kósza szőrszál nincs a lakásban, ha beletúrok a kutya szőrébe max 1-2 szál marad a kezemben.
Nekünk minőségi táppal vagy BARFal jóval kevesebb szőr hullik, illetve heti 2x átmegyek a furminátorral a kutyákon.
Megjegyzésképpen a szőnyegen is végig megyek a furminátorral, az teljesen kiszedi belőle a szőrt. A takarókat meg 40 fokon és 900as fordulattal mosom külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!