Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek tulajdonképpen...

Az emberek tulajdonképpen miért tartanak nagyobb testű kutyákat?

Figyelt kérdés
Ilyen német juhászra/pitbullra/kaukázusira stb gondolok. Kiszámíthatatlanok, a harapásuk pedig életveszélyes. És lehet jönni a kutyab**i sablondumával, hogy jó kezekben ártatlan bárány, de amikor a fiatal kisgyerek sétál a járdán, a kutya pedig kimegy az utcára és ösztönétől fogva zsákmánynak nézi őt vagy akárcsak tesz egy nem várt/hirtelen mozdulatot a gyerek, akkor tragédia lehet a vége. Én meghatároznék egy súlyhatárt (illetve mondjuk egy minimális értéket az 1 cm^2-re eső harapás erősségére), amely fölött csak szigorú feltételek esetén engedném az ilyen állatok tartását (nemtom milyen profi minősítésű kutyaoktató meg kutyaiskola elvégzése). A kutyatartás miért ilyen liberális az országban?

2018. jan. 22. 20:04
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk lehet hogy azért ,,fog össze” mindenki ellened, mert egyrészt hülyeségeket beszélsz, másrészt mindenkinek elege van belőled, harmadrészt provokálóan teszed fel a kérdést. Simán meg lehetne kérdezni úgy is, hogy pl ,,nem értem, az emberek miért szeretik a nagyobb kutyákat. Valaki meg tudja mondani?” Vagy valami ilyesmi, esetleg bővebben kifejted, de neeeem, te a fél életedet leírod hozzá, meg hogy milyen ismerősödet (akinek a leírtak szerint fogalma nincs a kutyatartásról) hogy tépte szét a staffi, és ócsárolod a kutyákat/kutyatartást. Fogd már fel, hogy attól, hogy neked nem tetszik valami, mások még szerethetik. Úgy viselkedsz, mint valami kiskirály; azt akarod, hogy mindenki azt csinálja, amit te akarsz. Megsúgom: SENKI nem fog lemondani a kutyájáról azért, mert egy finnyás pcs azt akarja. Ebben biztos lehetsz.
2018. jan. 23. 06:18
 32/41 anonim ***** válasza:
99%

#9: "...mert azok tetszenek nemcsak küllemre, hanem jellemre is."

És miért is...? Oké-oké nem kell válaszolnod, kitalálom mi van a tudatalattidban. "Kigyúrt sármos +185 magas pali vagyok és egy ilyen király csávóhoz nem illik egy cuki labrador retriever vagy bogyószemű beagle. Ezekkel nem lehet nyári estéken a parkban kemény csávó módjára futni és egyben felvágni a csajok előtt miközben úgy simogatok egy 21 kg/cm^2 harapási erősségű kutyát, mintha az egy cuki pomerániai törpespicc lenne."

Melléfogtál, 55 kg-os nő vagyok, és egyben anya. A fiam dobermannok mellett nőtt fel.

Azért tetszenek ezek a kutyák, kiemelten pl. a dobik, mert értelmesek, gyönyörűek, gazdájukat imádják, jól teljesítenek a kiképzőpályán, öröm velük dolgozni, öröm velük együtt élni stb.

A staffim menhelyi, egy nagy bohóc. Naponta nevetem magam szét rajta :) Játékos, kedves, vidám, pörgős, együtt alszik a macskámmal, imád játszani a többi kutyával. Valóban kemény harapásuk van, de fel sem merül benne, és korábban a dobermannjaimban sem, hogy ezt ember ellen fordítsák.

A dobikkal őrző-védőztem, nekik ez egy sport, játék. Munka után a "csibész" nyugodtan megsimogathatta őket, játszott velük.

Egyik kutyámat sem kell még az állatorvosnál sem lefogni, eszükbe sem jutna, hogy embert harapjanak meg.

Hidd el, értek annyira a kutyákhoz, hogy lássam, milyen jelzésük mit jelent.

A probléma ott van, hogy valóban sok olyan ember tart ilyen jellegű kutyát, pláne pásztorkutyákat, akik nem értenek hozzá és faroknövelőnek használják. Ezeket én is utálom. De kérlek, ne általánosíts!

2018. jan. 23. 07:37
 33/41 anonim ***** válasza:
88%

Félelmetes, hogy mennyi tudatlan ember van. :(

A kutyatartást én is vizsgához kötném, node nem azért amit itt összehadováltál, mert az nettó hülyeség, hanem azért, hogy aki nem ért a kutyákhoz semennyire az ne tarthasson.

Tudod, hülye kutya nincs, csak barom gazda.

2018. jan. 23. 07:49
 34/41 anonim ***** válasza:
88%

A német juhászt kár volt belevenni a listába, mert a legtöbb kutyás sportra vagy munkakutyázásra pont ez a méretkategória a megfelelő.

A kutyatartás vizsgához kötésével egyetértek, de nem cask a te indokaid miatt, hanem hogy elkerüljük, hogy ilyen sok kutya végezze kertidiszként, akiknek az az életük, hogy a gazdájuk este eléjük vágja a kaját és ha kimegy a kapun megsimogatja a buksijukat.

A kutyatartás pedig a világ minden táján ennyire "liberális".

2018. jan. 23. 08:00
 35/41 anonim ***** válasza:
10%
Mondjuk, az tény, hogy irtózatosan sok a kutya a lakótelepeken és nem minden ember rajong a kutyákért. Egyszerűen el kellene fogadni, hogy nem mindenki kutyabolond. Lassan már több a kutya, mint az ember.
2018. jan. 23. 12:13
 36/41 anonim ***** válasza:
88%

#35-ös

Ne haragudj, valahogy elfelejtettem, hogy te vagy a Világegyetem középpontja.

Most már tudjuk, hogy számodra kényelmetlen, hogy emberek kutyát tartanak. Zavar még valami? Csak azért kérdezem, hogy tudjuk a saját életünket és szokásainkat a te és a kérdező igényeihez igazítani.

2018. jan. 23. 13:10
 37/41 anonim ***** válasza:
13%
Nem vagyok középpontja semminek. Elég alacsony a színvonal errefelé, már bocs. Vannak, akik kutyabolondok, meg vannak, akik nem. Ennyi. A macskákat, meg a borzokat se szereti mindenki.
2018. jan. 23. 14:11
 38/41 anonim ***** válasza:
92%

Én is vizsgához kötném az állattartást, de nem az emberek, hanem az állatok érdekei miatt.

Valóban találhatsz sok olyan példát, hogy kutyák támadnak meg embereket, stb. De az igazság az, hogy a kutyák (és más állatok is) 1000x többet szenvednek az emberek miatt. Gondolok itt a nem megfelelő tartási körülményekre (lánc végén vegetáló kutyák, térdig mocsokban álló, körbe fordulni nem tudó, szűk állásban tartott tehenek, stb), illetve az állatkínzásokra (macska felakasztása, kiöregedett versenylovak éheztetése, hím napocsibék élve ledarálása, stb. Napokig lehetne sorolni ezeket megállás nélkül. Én szégyellem, hogy az emberi fajhoz tartozom, pont ezek miatt.

Szóval inkább ezeken gondolkozz, hogy te mit tehetnél ez ellen, és ne a kutyatartokat bantsd az ízlésük, hobbijuk miatt. Van sok kutya támadás, de sokkal több baj van velünk, emberekkel, azzal amiket csinálunk.

2018. jan. 23. 14:38
 39/41 anonim ***** válasza:
0%
😂
2018. jan. 23. 15:48
 40/41 anonim ***** válasza:
11%
Nem kellene szégyellni magad,hogy az emberi nemhez tartozol. Csak az értékrend nagyon elcsúszott.
2018. jan. 23. 18:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!