Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az emberek tulajdonképpen...

Az emberek tulajdonképpen miért tartanak nagyobb testű kutyákat?

Figyelt kérdés
Ilyen német juhászra/pitbullra/kaukázusira stb gondolok. Kiszámíthatatlanok, a harapásuk pedig életveszélyes. És lehet jönni a kutyab**i sablondumával, hogy jó kezekben ártatlan bárány, de amikor a fiatal kisgyerek sétál a járdán, a kutya pedig kimegy az utcára és ösztönétől fogva zsákmánynak nézi őt vagy akárcsak tesz egy nem várt/hirtelen mozdulatot a gyerek, akkor tragédia lehet a vége. Én meghatároznék egy súlyhatárt (illetve mondjuk egy minimális értéket az 1 cm^2-re eső harapás erősségére), amely fölött csak szigorú feltételek esetén engedném az ilyen állatok tartását (nemtom milyen profi minősítésű kutyaoktató meg kutyaiskola elvégzése). A kutyatartás miért ilyen liberális az országban?

2018. jan. 22. 20:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is sok a hozzá nem értő gazdi- aki - mint fentebb többen írták - nem mozgatja le a kutyát. Pesti panelben élek és tömegével látok kutyákat. Nem mindegyiken látszik ,hogy mi baja, de tuti, hogy egy csomót nem tartanak jól -csak ész nélkül tartják. Tehát, nem a kutya ellen vagyok, hanem a gazdi ellen, aki nem jól tartja. Magánvéleményem, hogy a mini panelbe egyszerűen nem való nagy testű kutya - vidéken születtem és úgy hiszem, a nagy kutya vidéki, nagy kertes házba való. Ezeket az állatokat nagy terepekre tenyésztették. Nem értek mindegyik fajtához, ez egy szubjektív vélemény. 1. hozzászóló voltam.
2018. jan. 22. 21:39
 22/41 anonim ***** válasza:
88%

"újgazdag menőpasi staffordshire terrierje szaggatta darabokra, miután valamilyen hirtelen mozdulat (fogalmam sincs mit csinálhatott rosszul a gyaloglásban) felébresztette benne a vadászösztönöket és csak egy pillanatra nem figyelt rá a gazdája"

Hu, ez a sztori nekem nagyon ismerős. Szóról szóra. Csak aztán kiderült, hogy a kutyának a lába beszorult egy repedésbe az úton, gazdi meg telibexarva, hogy a kutya megtorpant valamiért, izomból rántott egyet a pórázon. A kutyának jóformán kitépte a lábujjait, az meg fájdalmában olyan belemart a gazdi lábába, hogy mentőt kellett hívni. Persze, aztán ő is nyomta, hogy stafford meg gyilkos ösztön...

Egyébként a kutyák már nagyon régóta a legsikeresebben domesztikált állatok, ergo ez agyatlan hülyeség, hogy "meglát egy gyereket és rögtön zsákmánynak nézi". Bár normálisabb helyeken eleve nem hagyják csatangolni a kutyákat, é hagyni, hogy "elvaduljanak"...

"Döbbenetes egyébként, hogy milyen jól össze tudnak fogni egy-egy azonos érdeklődési körrel rendelkező csoport tagjai és egy emberként küldik el a pi***ba azt aki más dolgokat tapasztalt az élete során és ezáltal más véleménye van. "

Valószínű ugyan ezt tapasztalnád, ha elkezdenéd világgá kiáltani, hogy a fű kék, az ég meg zöld. Ez nem döbbenetes, csak hülyeségeket állítasz.

2018. jan. 22. 21:54
 23/41 anonim ***** válasza:
76%

Attól, hogy valaki Német juhászt/Pitbullt/Stafit és egyéb "veszélyes" fajtát tart, nem biztos, hogy olyan a kutya amilyennek képzeled. Van az utcánkban egy gyönyörű Pitbull például, Őt a gazdája csakis pórázon hozza ki és akárki odamehet megsimogatni, még sosem bántott senkit. Jól szocializált, nevelt kutya. Másik ismerősöm (aki városban lakik) a panelban együtt él egy boxer keverékkel és a kutya sosem tett semmi rosszat és tényleg csak a legritkább esetekben ugat. Sőt, a lánynak most lett kistestvére nemrégiben és a kutya egyáltalán nem bántja, ott fekszik a kiságy mellett és védelmezi, de már arra is volt példa, hogy a baba felkelt és nem sírt, a kutya meg kiment jelezni barátnőmnek és az anyukájának, hogy ébren van a kisbaba és amikor bementek a kicsi csak akkor sírt fel.

A méret sem a lényeg. Mert mint mondtam ezek a hatalmas kutyák kezes bárányok. De velünk szemben lakik egy Yorki (állítólag fajtatiszta törzskönyves, bár ezt nem hiszem), aki már volt hogy kijött és úgy megharapott, hogy majdnem össze kellett varrni a lábam. Igen, egy ilyen kiskutya. Legjobb barátnőm szomszédjának chihuahua-ja van, az is ilyen hamis és Őt még csak pórázon sem tartják amíg le nem érnek a földszintre (panel lakás), így a kiskutya ahogy kiszalad, megtámad mindenkit aki él és mozog, még a saját gazdáit is ilyenkor.

Egyáltalán nem a méret a lényeg. De ami tény, hogy tényleg lehetne korlátozni a kutyatartást. Csak nem úgy ahogy te mondod. Ez olyan, hogy én 150 centi vagyok, akkor nem lehet 180 centis barátom, mert magas hozzám? Vagy mivel lány vagyok én csak kiskutyákat tarthatok? A méret nem jelenti, hogy nem való panelba. Egy Foxi például egyáltalán nem nagy kutya, sőt, de kész kínszenvedés neki ha bent tartod a házban és nem mozgatod. És hogy újra éljek barátnőm példájával, neki boxer keveréke van, aminek nagy a mozgásigénye. Mindennap sétáltatják, futtatják, játszanak vele, mikor pedig hazaérnek a kutya kanapékutya lesz és kb fel nem tudod imádkozni. Ha te nem tudsz nagykutyát tartani, akkor ne tedd (nem is adnék a kezedbe nagytestű kutyát), de ne ítéld el azokat, akik veled ellentétben tudnák bánni velük. Azokat elítélheted, akik nem, de ne általánosíts.

Amúgy sok a szabadidőd? Manapság egyre több posztodat találom meg.

2018. jan. 22. 21:56
 24/41 anonim ***** válasza:
92%
#18 Egy 30 kilós labrador is nagyobb testű kutya. Történetesen nekem is az van, természetesen kenyérre lehet kenni, mint minden rendes labit és nagyon nem szeretném, ha a hülyeségeid miatt nem tarthatnám. Nyugodt lehetsz, a labi is szétrágja a több centi vastag marhacsontot, ha akarja, technikailag ugyanúgy szét tudna kapni, mint egy pitbull, persze normális labi nem csinál ilyet, ahogy normális pitbull se.
2018. jan. 22. 22:00
 25/41 Unikornispata ***** válasza:
3%
"Amúgy sok a szabadidőd? Manapság egyre több posztodat találom meg" Ez nekem szólt?
2018. jan. 22. 22:12
 26/41 anonim ***** válasza:
89%

Megsúgom, a Beagle még "agresszívabb", mint a nj :D

Bármekkora házban lehet kutyát tartani. Nálunk kertes ház van, de egész nap bent döglik és el sem mozdul csak munka közben. Miután megvan az aktív 3 óra csak egy pisi szünet séta van és ennyi :D

2018. jan. 22. 22:18
 27/41 Unikornispata ***** válasza:
8%
Basszus,én félreolvastam az egész kérdést.Felháborító,hogy a kérdező úgy alapjáraton a nagykutya-tartást nehezményezi.Én nem a nagy kutyák ellen vagyok.
2018. jan. 22. 22:24
 28/41 Unikornispata ***** válasza:
8%
Nahát,én félreolvastam az egész kérdést.Felháborító,hogy a kérdező úgy alapjáraton a nagykutya-tartást nehezményezi.Én nem a nagy kutyák ellen vagyok.
2018. jan. 22. 22:25
 29/41 anonim ***** válasza:
87%

"Ha ezt a lakóhely/szomszédok kategóriába tették volna át, akkor állítom teljesen más hangvételű lenne a kommentelők véleménye."

És ez most a mi hibánk? Menjél oda, aztán éld ki magad. Senkit sem érdekel a véleményed. 😁

2018. jan. 22. 22:26
 30/41 anonim ***** válasza:
96%

Még hány ilyen kérdést fognak kirakni az emberek?

Ezt már számtalanszor megkérdezték és kérdezőt mindig melegebb éghajlatra küldték.

Tehát ott kezdődik az egész sztori hogy a nagyobb testűben sztm a pit nincs benne.(most a normál standard pitre gondolok nem ilyen Hulkra meg hasonló egyedekre)

Amúgy egy jó őrkutya és hasonlók csak a saját területükön belül fognak a seggedbe harapni ,de utcán nem fog széttépni feltéve ha nem uszítják vagy nem támadász a gazdájára.

Amúgy az meg igaz hogy jó ember kezébe jó kutya válik az adott kutyából.

5 éves kaum van és a 6 éves kislányomat soha sem bántotta. Ahol játszik odafekszik vagy kellő közelségbe. Utcán full nyugiban sétál ,de otthon egy igazi őr. Szóval lenyugodhatsz itt a provokáló kérdéseiddel meg a súlyhatáraiddal. Nem hiszem hogy van kutyád vagy bármi tapasztalatod mert lesüt a tudatlanság meg az unalom a kérdésből meg a válaszaidból.

A profi kutyaiskola meg nem kulcs arra hogy jó kutyád lesz. Szükséges csak sok múlik a gazdán meg az oktatón. Lehet az oktatónak 60000 papírja ha egy bizonyos fajtát nem tud megnevelni. Szóval ez a fontos hogy a fajtákhoz értő emberekhez lehessen fordulni segítségért.

Amúgy meg mi közöd van ahhoz hogy kinek milyen kutyája van főleg ha a kutya minden képességét kielégítik.

2018. jan. 23. 00:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!