Elajándékozott kutyát jogában áll visszakérni?
Egyrészt szóban elküldeném addig míg nem jutunk el oda hogy összeugorjak vele, másrészt mi lehet az a nyomós "válsághelyzet" amibe egy állat nem mellette bele, ráadásul egy kutya, aminek tartása nem azonos 3 lóval.
Ja, hogy könnyebb az állaton spórolni mint a saját gyomrán.
Ismerve magamat, nálam is lenne ugyanolyan jó dolga lenne kutyának macskának, ha nem jobb. Talán azért mert tisztában vagyok vele hogy az állat az első, az én hülyeségemet pedig ne Ő szenvedje el.
Ha a ti neveteken van minden, akkor nem nagyon van miről beszélni, lemondtak róla a javadra.
Ha egy fotelről volna szó, amit nálad helyeztek el, azt mondanám, add vissza, mert most már tudja hová tenni.
De ez egy élőlény. Egyszer már felborult az élete, hiszen új gazdihoz került, új helyre, meg kellett szoknia az új helyzetet. Most újra kitennétek ennek, ha visszakerülne a régi gazdihoz.
Itt nem csak anyagiakról van szó.
Egyébként állatvédő alapítványoknál, ha befogadnak egy kutyát, akiről lemondott a gazdi-bármi miatt, soha nem adják vissza.
Elhiszem, hogy az ismerősöd nehéz helyzetben volt, de most együtt lellene élnie azzal, hogy odaadta a kutyát. Ha boldog nálatok, akkor örüljön, hogy jó helyen van a kutya és az ő helyzete is rendben van. Igazi happy end :)
Mennyi idős a kutya?
8# vagyok, bocsánat, késő volt és teljesen félreolvastam amit írtál, egy az egyben úgy olvastam hogy náluk van az oltási könyv az ő nevükön. Így viszont ha nálatok van és a chip is a ti nevetekre szól akkor gondolom voltatok átíratni, nekem ez eléggé egyértelműen azt jelenti hogy ők is tisztában voltak azzal, hogy a kutya nálatok marad, különben néhány hónapra nem írták volna át a nevetekre.
Szóval jogosan mondhatod azt hogy a kutyus nálatok marad. Milyen fajta egyébként?
Ha van valami fejlemény írd majd le mert érdekel hogy elfogadják-e vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!