Milyen a mudi jelleme?

és aki szereti miért szereti ha már erről van szó/a mudit/?
mert egyszer volt nekünk egy és soha többet nem szeretnék és nem értem mit szeretnek rajta akik olyan megszállottak.
Én azért szeretnék mudit,mert:1 nem túltenyésztett fajta
2 lehet vele sportolni
3 egygazdás kutya
4 nem nagy de nem is kicsi
5 sokféle színben van belőle
6 lehet kertben és lakásban
tartani.

Tökéletes! :P Na jó, persze annak aki szereti.
A mudi nagyon okos kutya, bármit megtanul a kedvedért amire fizailag képes (pl tetőre mászás, szánhúzás :D). A gazdája a mindene. Árnyékként követi mindenhová. Már kis korától tudja hgy ki a gazdi nem megy el minden emberrel. Szeret ugatni, ettől nagyon jó kedve lesz, de hamar megtanulja hogy nem szabad túlzásba vinni. Imádja az állatokat, a kölyköket legszívesebben mind örökbe fogadná. Eljátszanak a macskával, libával (aki akkora mint ő maga) vagy akármivel ha a gazdi épp nem ér rá. Fel tudják magukat találni. Ha néha nincs rá elég idő akkor sem rombol vagy rosszalkodik. Mindene a futás, és igen gyorsan csinálja! Ha nincs más akár a nagy fűben körbe-körbe, csak úgy! :D És a kutyákkal nagyon szeret fogócskázni. Bátor kutya, nem alázkodik meg más kutyák előtt, és sokkal erősebb a termeténél. Születetten jó házőrző, bizalmatlan az idegenekkel, de ha jól nevelik akkor nem félős. A gazdát mindenáron megvédi. Szereti a rokonokat, ismerősöket, de közelebb van a semlegeshez ez az érzelem, mert a gazda szinte az összes helyet elfoglalja. Nem válogatós, imád enni, inkább mint pl labdázni. De amúgy nem fogyaszt sokat. Szeret napozni, jól bírja a strapát nyáron is. Nagyon vicces és tudja is ezt.
Az én mudijaim ilyenek. :) <3 Kedves első pedig: ha valami nem tetszett a kutyádban akkor az csakis a te hibád nem pedig az övé! Ő attól még ugyanolyan jó! Lehet hogy felelőtlenül választottál és nem néztél utána neked milyen jellemű kutya kell! Vagy rosszul nevelted. Sosem a kutya a hibás. A kutya a gazda tükre csak.

Én még kiegészíteném a kérdező felsorolását.
- Magyar fajta
- 2000 éve volt hozzászokni a szeszélyes időjárásunkhoz
- Nem kell télen ruhába öltöztetni
- Nem kell kutyakozmetikushoz járni vele (Elég 2-3 hetente megfésülni otthon)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!