Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül kb egy Pitbull...

Mennyibe kerül kb egy Pitbull kölyök? Nem kell díjnyertes szülőktől, de fajtatiszta legyen.

Figyelt kérdés
2018. jan. 20. 18:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok, ha tőlem kérdezted, akkor pontosan az történt, amit a 9-es írt. Ezen felül a problémáját csak szintentartani lehet, nagyon sok odafigyelést igényel, a kajája egy külön vagyon minden hónapra. És kíváncsi leszek, öreg korára még milyen problémája jön majd elő, a csípődiszpláziát pedig borítékolhatjuk előre.
2018. jan. 20. 19:49
 12/18 A kérdező kommentje:
Ez mitől lehet? Beltenyésztett? Vagy Mi?
2018. jan. 20. 19:59
 13/18 anonim ***** válasza:
88%
Törzskönyv nélkül a jófene sem tudhatja...
2018. jan. 20. 20:19
 14/18 anonim ***** válasza:
88%
8-as vagyok még mindig. Onnan, hogy a rossz tartási körülmények miatt se az anya, se a kölykök immunrendszere nem erősödött meg. Ez pedig a hanyagság és a teljes tudatlanság miatt van. Márpedig aki arra sem képes, hogy normálisan utána nézzen, mi kell a tenyésztéshez, de nekiáll fedeztetni a kutyáját orrba-szájba, az nem nevezhető felelős kutyatartónak, de még értelmes embernek sem.
2018. jan. 20. 20:29
 15/18 anonim ***** válasza:
73%

Ugyan ezt egy masik kérdesre írtam, de berakom ide is. A kerdező ott nem értette, mi kerül annyi pénzbe az általa kinézett fajtán. Pedig tenyleg erdemes jó tenyészetet választani. Ha akarsz.pl. egy autót és 1millió az ára, de talalsz hirdeteseket róla 600ezerert, neked is gyanús a dolog nem? Hat ugyanez a kutyáknál is. Ez van, enyibe kerül egy egeszseges kutya. Ami olcsó, ott valami huncutság van a dologban.

"Na akkor számoljunk.

Vegyünk egy kutyát, aki 3 almot hoz le egész élete során( 3,4,5 évesen ez az átlagos egy normális tenyésztőnél), almonként 6 kölyökkel és 10 éves élettartammal.

Be kell szerezni a tenyésztesre szánt kutyát 300ezer ft

Tipikus kölyök betegségek,sérülések, férgesség,maradék oltások 1 éves koráig 150ezer ft

Eleség: havi 25ezer ft rágcsákkal együtt az 10 év alatt 3 millió forint!

Felszerelések: ruha,ágy,póraz,tálka,játékok stb havi 5ezer atlagolva az 10 év alatt 600ezer ft

Bolha/kullancs irtó: 3 havonta 3500Ft az 10 év alatt 140ezer ft

Jellemző betegségek a fajtánál szájgyulladás,cseresznyeszem, szerzett diszplázia,gyomorcsavarodás. Vegyük úgy, hogy csak egyetbszed be belőle,mindjuk a szemét kell műteni ez 300ezer ft

Atlagosan egy gazdi évi 30ezret hagy az állatorvosnál különböző betegségek,sérülések miatt. Első évet már számoltuk, tehát marad 9, az alatt ez 270ezer ft

Kötelező ismétlő oltások 9 év alatt 190ezer ft

A tenyésztő elviszi kiállításra, tenyészszemlére a kutyát. Itt van utazási díj,szállás,nevezési költség, külföldre kell kutyaútlevél stb. Mondjuk egy németországi túra 150ezer ft es ebből csinalnak 4-et, az 600ezer ft.

Kell a kiskutyákhoz egy fedezőkan 100ezer ft az 3 alomnál 300ezer

A vemhesseg alatt mennek ultrahangra, higy minden rendben van e 30ezer 3 alomnál 90ezer ft

Anyakutyának kellenek a kiegeszítők,vitaminok,dragább táp a vemhesség,szoptatás alatt 4 hónapon át havi 10ezer az 3 alomnál 120ezer ft

Az egyik alomnál szükség van császármetszesre, mindennel együtt 150ezer ft

Megvannak a kiskutyák.

8 hetes korukig:

Törzskönyv darabonként 6 ezer 3 alomnál 108ezer ft

Kötelező oltások kutyánként 16ezer az 3 alomnál 290ezer ft

Az kb 6.600.000 Ft , amit a tenyésztő rákölt a kutyara.

3 alom 6 kiskutyával 300ezerért eladva az

5.400.000 ft "

2018. jan. 20. 21:08
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
Jófogásos 40-50 ezres kutyák nem fajtatiszták. Bull típusú keverék a gyűjtőnevük.
2018. jan. 20. 21:09
 17/18 anonim ***** válasza:
85%

Megosztom akkor Én is a tapasztalataimat. Sajnos elkövettem szintén azt a hibát, hogy meggondolatlanul vásároltam internetről kutyát. Hasonló oldalról, mint a jófogás. Amerikai bulldog volt, és 65 ezret fizettem érte. Ahonnan a kutyát elhoztam normális környezetben voltak, de ez nyilván semmit nem jelent. Az első pár hét rendben telt el, majd egyszercsak elkezdett fogyni, nem evett, csak ivott, de az is kijött belőle, vagy alul- vagy felül. Irány az állatorvos. Vérvétel, gyógyszer, injekció. A kutya pár napig rendbe jött, és vissza esett ismét. Megint orvos. Vizsgálja, vizsgálja, ő nem tudja mi baja lehet. Rendben, elvittem másik orvoshoz, ő azt javasolta hogy váltsunk tápot, valószínűleg érzékeny a gyomra arra a tápra amit adok neki. Pedig az is prémium táp volt (nem Pedigree és társai).

Vettem másik tápot, na ezután javulni látszott az állapota. Szépen visszaszedte a súlyát, gyarapodott. 1 éves kora után ekcéma jött ki rajta, ami sűrűn vissza-vissza tért, természetesen ezekre is kapta a drágábbnál, drágább krémeket.

Majd pedig 5-6 éves korában elkezdtem észre venni, hogy valami nem oké, gyakran fullad a kutya, nehezen vette a levegőt, volt hogy el is ájult. Ismét orvos. Kiderült, hogy súlyos szívbeteg, de szerencse mert idejében elkaptuk a dolgot. 2-3 havonta kontrollja jártunk, gyógyszereket kellett szednie. Élete végéig. Becsületesen szedettem is vele, oda figyeltem rá, nehogy túlhajtsa magát, stb. Imádtam Őt! Féltem, hogy elfogom veszíteni. És bekövetkezett, amitől rettegtem, 2 évre rá. Konkrétan séta közben megállt a szíve. Ez volt a mi esetünk sajnos, és nagyon sokan vannak akik hasonlóan járnak, akik sz#rnak bele, hogy honnan van a kutya, vesznek egyet a jófogásról 50 ezerért. Én tanultam ebből! Még egyszer nem szeretném átélni. Az anyagiakról nem is beszélve, hogy valóban többszörösét költöttem rá az évek alatt. Csak a szívgyógyszerei voltak havonta tízezrek, kontrollal együtt.

Ezután kis időre rá kerestem egy kennelt, akik szintén ezzel a fajtával foglalkoztak, és foglalkoznak azóta is.

180 ezerért vettem, törzskönyvezetten, minden papírral, betegségekkel szűrve. Idén lesz 3 éves, ugyanazt a tápot kapja, amit anno a másik kutyám, és neki semmi baja tőle. Életerős kutya! Természetesen vele is járok az éves oltás mellett évente 1x egy teljeskörű vérvételre. A biztonság kedvéért.

Tehát nem azért olyan drágák a tenyésztőtől vásárolt kutyák, hogy ebből gazdagodjanak meg, hanem mert valóban szívügyük a kutyájuk egészsége, és nem elletik minden évben a szuka kutyájukat 10 éves korukig. Természetesen a szülők mind szűrve vannak egészségügyileg, és bár van esély rá, de igen csekély, hogy bármiféle betegség felüti a fejét a kölyökkorban, majd aztán felnőttként. A szaporító meg tojik az egészre, még csak érteni sem ért hozzá, a lényeg az, hogy mielőbb elpasszolja a kölyköket, lehetőség szerint már akár 8 hét előtt, hogy a szukája minél előbb vemhesedjen. Sokszor a kicsiket még állatorvos sem látja. Hallottam olyanról is, hogy valaki jóban van az orvossal, kiadja neki az oltószert, és a "gazdi" oltja be otthon őket.

Tehát fajtatiszta kutyát csak akkor kapsz ha felkeresel egy kennelt, felhívod őket, hogy milyen árban vannak, mikor lesznek kölykök, majd aztán foglalni. Mert itt nagyjából már azelőtt elkel mindegyik mielőtt megszületnének. És nem hagyják veszni az utódokat, folyamatos kapcsolattartásban vannak a gazdival, bármi kérdésem van nyugodtan merek hozzájuk fordulni, segítenek.

Na, csupán csak ennyi a különbség. De mindenki a saját kárán tanul, hát én nekem megvolt a tanuló pénz sajnos. Csak az a szörnyű amikor valaki inkább betuszkolja egy menhelyre a kutyát, mikor kiderül, hogy beteg, aztán majd lesz vele ami lesz. Jól gondold át.

2018. jan. 20. 21:38
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyik ismerősöm nagy boldogan mesélte hogy vett beagle kiskutyát 25 ezerért tenyésztőtől.

Mikor mondtam hogy 1. az nem tenyésztő 2. valszeg nem rendes beagle és 3. valszeg nem fog sokáig élni természetesen mindenk ielhurrogott és én voltam a pesszimista ünneprontó f...fej aki nem ért a kutyákhoz (illetőnek is első kutyája...) és kit érdekel mert jaaaaaaaj olyan cukiiiiiiiiiiiiiiiiii és biztos nem pont vele fog történni ilyen.

Kezdem érteni miért nincsenek barátaim és azt is hogy ezt miért nem bánom.

2018. jan. 21. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!