Van egy Bichon Hawanese kiskutyám. Elmúlt 1 éves, másodszor tüzelt. Elvittem egy kisfiúhoz a tüzelés 7-ik,9-ik,10-ik napján. Már nem vérzik. A kisfiú gazdája nem figyelte, hogy felvette *-e. Honnan tudom, hogy terhes-e?
Vemhesnek mondjuk inkább...
Amúgy állatorvos tudja ezt megállapítani. Rá még a későbbiekben is szükséged lesz: vizsgálatok, esetleges császármetszés a szülésnél, stb.
Gratulálok!!
Szaporításra adod a fejed hozzáértés nélkül! Bravó!
Gyanítom, hogy sem a mama sem a papa nem tk-s, szűrt kutya így jó esély van rá, hogy valami szép betegséget örökítenek tovább és lesz egy beteges alom.
A tenyésztés nem abból áll, hogy van két szép kutya és hejhó csináljanak kiskutyákat. Eleve a szuka fiatal az elléshez és biztos vagyok benne, hogy az említett herpesz oltást sem kapta meg.
Remélem kérdező a válaszokat elolvasva megvilágosodtál, hogy mennyire agyatlan és felelőtlen tettet hajtottál végre és ha vemhesen is (mert lehet) mész a dokihoz és ivartalaníttatod a kutyád.
Ha nem teszed akkor egy lelketlen, felelőtlen senkiházi vagy aki vagy haszonszerzésből vagy pusztán ostobaságból kínozza a saját kutyáját.
"nem értek hozzá"
Akkor ne csináld, ennyire egyszerű.
Ehhez ugyanis csak a tenyésztők értenek, és ez az ő feladatuk, hogy az arra alkalmas kutyákat továbbtenyésszék.
Miért ne?
-mert nincs szükség egy újabb "adag" beteges, keverék kutyára
-mert a kutyádnak hatalmas kínokkal jár a párzás, az ellés és a kölykök szoptatása, felnevelése is
-mert bármilyen komplikáció fellép, a kutyád és a kölykök is belehalhatnak
-mert egy vagyonba kerül megfelelően ellátni ennyi kutyát
-mert nem tudsz minden kölyöknek felelős gazdát találni, ezért vagy rossz soruk lesz, vagy pedig még tovább szaporítják őket, esetleg mindkettő
Hirtelen ennyi, de még reggelig sorolhatnám az ellenérveket, csak már nagyon álmos vagyok, és eléggé kimerítő ezeket szinte minden nap leírni egy-egy szaporítós kérdés alá.
Kérdéseim hozzád:
-milyen céllal akarsz szaporítani?
-honnan van a kutyád?
-megcsináltattad a szükséges egészségügyi szűréseket a kutyának, hogy ne örökítsen tovább súlyos betegségeket?
-konzultáltál már állatorvossal?
-viszed majd ultrahangra?
-miért nem szeretnéd ivartalanítani?
-készen állsz a több százezres költségekre, ami rád vár?
-mi lesz a kiskutyákkal?
-felkészültél arra, hogyha pont éjjel/hétvégén indul be a szülés, és valami komplikáció van?
-felkészültél arra, hogy egy vagyont kifizess annak az állatorvosnak, aki a szabadnapján kimegy hozzád, hogy sos császármetszést csináljon?
Kapott választ, minimum a 2 éves kort meg kell várni.
A hozzáértő emberek akik szerint a kutyának szülnie kell pedig BARMOK. :)
Kaptál választ.
Nem vagy gondos gazda. Gondos gazda nem elleti a kutyáját, ha az nem tenyészkutya és ő maga nem tenyésztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!