Állatkínzás? Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Unokabátyáméknak van egy nagy testű keverék aranyos kutyusuk, nagyon öreg, de szegényt annyira sajnálom. Egy kb. 2x2-es kerítéssel körülvett helyen él a hátsókertben és minden tele van az ürülékével, olyan ápolatlan, mondjuk enni és inni kap, de ez állatkínzásnak számít? annyira sajnálom mert olyan szép (lenne) és barátságos kutyus :( mindig mikor elmegy valaki mellette úgy elkezd nyüszíteni :( mit csináljak? vagy egyáltalán tudok valamit csinálni? nagyon sajnálom szegénykét2010. jún. 5. 12:35
1/9 anonim 

válasza:

szólj neki, hogy tartsa helyesen az állatot, mert ez állatkínzás. Gondoljon bele a kutya helyzetébe. Ha nem tud megfelelően gondoskodni róla, inkább ajándékozza el. Ha nem érti meg, fenyegesd meg, hogy feljelented.
3/9 anonim 

válasza:

Jelentsd fel, név nélkül is megteheted.
4/9 anonim válasza:
Az állatkínzás 3-6 évig terjedő szabadság vesztéssel is járhat....
5/9 anonim 

válasza:

Ha ért a szép szóból, akkor először figyelmeztesd, aztán ha nem hallgat rád, jelentsd fel.
Ha olyannak ismered, aki nem lenne hajlandó változtatni, akkor ne szólj senkinek, csak jelentsd fel. Ne aggódj, nem lesz komolyabb baja (egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kapott valaki hasonlóért komolyabb büntetést), a kutya viszont megmenekülhet.
6/9 anonim 

válasza:

a kennel nem arra való, hogy CSAK ott éljen a kutya, főleg nem ápolatlanul, ürülékben! jelentsd fel!
7/9 anonim 

válasza:

Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, név nélkül is tehetsz följelentést, ha nem akarja fölfogni, hogy amit csinál, az állatkínzás!
8/9 A kérdező kommentje:
szerintem is ezt fogom tenni és nem érdekel hogy családtag, de egyszerűen nekem fáj látni szegény kutyust hogy hogy szenved.
2010. jún. 6. 15:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!