Melyik lenne a jó választás szerintetek?
3 fajta érdekel de nem tudok dönteni köztük:orosz fekete terrier,kaukázusi és a közép-ázsiai. Megfogadtam hogy amint lesz házunk és kellő időnk egy ilyen kaliberű második kutyára akkor az alábbi fajták közül választunk egyet. Végre eljött ez az idő.
A jelenlegi családot 4-en alkotjuk. Feleségem ,kislányunk és én na meg persze a 3 éves kan francia bulldogunk.
Kan kutyát szeretnék (ivartalanítva lesz)
Természetesen a megfelelő oktatás/nevelés és szociálizációt megkapja ahogy mozgatásból sem lenne hiány
Tenyésztőtől
Ezek közül az oft-t javasolnám, kutyaiskolával, képzéssel.
A kau és káj pásztorkutyák, fő feladatuk a területőrzés, vagyonőrzés. Nagy szabadon bejárható területre van szükségük, viszonylag önállóak, nem rendelik magukat annyira alá az ember parancsának, mint más fajták. Csodálatos állatok egyébként, de tényleg érteni kell hozzájuk.
Orosz fekete terrier :)
Szerelmes lettem a fajtába már 3 éve, sokat tudok róluk,sok vendégünk van :) eléggé kapcsolatban vagyok velük.
Panelban lakok 4.en még nem tudok venni egyet sajnos :(
kau és káj más kutyát nehezen tűr meg főleg azonos neműt meg hiába az ivartalanítás.
Viszont az OFT kozmetika igényes fajta,minimum 2 havonta kozmiba kell vinni. Hetente alaposan átfésülni.
Én a Kaukázusira szavazok.
Nekem Amstaffom meg Pincsim van, páromnak meg Kaukázusija. Mindhárom kan, semmi gond velük.
Ha a három közül kell egyet választani, akkor az OFT.
A másik kettő kőkemény pásztor fajta. Hatalmas (megyényi) területek őrzésére lettek kitenyésztve. Mindkettő divatos fajta lett, de csak nagyon kevesen értenek a nevelésükhöz.
Nagy kötöttség egy ilyen kutya. Pl. elfelejtheted a póráz nélkül bandázást más kutyákkal. Vagy legalábbis nagyon ritka az olyan egyed, akit meg lehet úgy nevelni, hogy elfogadja a többi kutyát.
Mondjuk a portátokra biztosan nem jutna be senki engedély nélkül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!