Valaki meg akarhatja mérgezni a kutyám?! Mit tegyek? Ha bántani meri az a valaki tuti felkutatom és megfojtom!
Van egy imádott 11 éves kutyám, áldott jó kutya, csak akkor ugat, ha helyzet van, nem zavar senkit.
Napközben amikor épp nem vagyok vele akkor be van zárva a kenneljébe, az az ő helye. (Ez ritkán van, mert most munkanélküli vagyok, - ez egyébként itt falun sokaknak szúrja a szemét, csak tudnám mi a franc közük van hozzá - szinte az egész napot velem tölti, kinn vagyunk vagy itt a házban, ebédkor, meg éjjelre megy ki a helyére.) De a nagyszüleimmel élek és ha én nem, ők foglalkoznak vele. Viszont mégis más... Ők nem szeretik ennyire mint én és pl. ezt a dolgot se vették nagyon komolyan.
Ma kinn sétálgattunk, és a kapu előtt, illetve ittbenti részen a kutyám talált valami undorító fehér véres zsírdarabot. Hát őt nem mindig lehet letiltani az általa talált finomnak vélt dolgokról, de hálisten most sikerült - ha épp nem sétálok vele, tuti feleszi. Gyorsan beparancsoltam a házba, felszedtem zacskóval és kidobtam. De azóta is ezen kattogok. Remegek az idegtől meg a dühtől. Lehet furcsa, de hülyén hangzik, de ez a kutya ad az életemnek értelmet és ha egy rosszindulatú dög ember miatt elveszítem... Hát az a minimum hogy 53 kilós nő létemre megyek és szétverem.
Na mindegy is. A környezetről:
Mint említettem, engem kb. mindenki utál, mert nincs jelenleg munkám. Lenéznek, lesajnálnak. A papám kezd nagyon leépülni és sajnos válogatás nélkül mindenkinek kikotyog általa valósnak vélt dolgokat, meg ahogy ő lát mondjuk engem (tele rosszindulattal).
A szomszédunkban van egy nyomorék ember aki disznókat tart, és ezzel kereskedik feketén, mivel legálisan már letiltották róla. Azért írom nyomoréknak mert marhán nem érdekli, hogy a környezetében mindenki gyűlöli (hangos, büdös és szarik rá mindenki fejére).
Régebben tartott kutyákat is, vagy 4-5-öt, többnyire láncra verve, ház nélkül, moslékon vagy száraz kenyéren. Volt hogy egymást ölték. A szívem szakadt meg. Szerintetek az önkormányzatot vagy bárkit érdekelt? Senkit.
A másik szomszédjuk egy megkeseredett pletykás nőt annyira idegesítette a folyamatos síras-ugatás, hogy megmérgezte az egyik kutyát... Persze mit számít, lett új. Tudom hogy förmedvény amit csinálnak, minket is kib#szottul zavar és senki nem csinál semmit.
De a körülményeket a kutyám miatt írtam le, hogy tele vagyunk rosszindulatú emberekkel, akiknek akár jó móka megmérgezni egy-egy állatot... Mit csináljak??? Ma egy hajszálon múlott hogy itthon voltam...
Bocsánat az össze-visszaságért nagyon forr az agyam meg viszket a tenyerem.... Kérdésekre válaszolok.
Ne reagálj ilyen elmebeteg emberek ócska, provokatív üzeneteire. Pont az a céljuk, hogy felbosszantsanak. Az elsődleges feladatod most, hogy megnyugodj, gondolkodj logikusan és tisztán.
Ezen túllépve...
Biztosan idegen által került oda a cafat? Nem lehetséges, hogy valamelyik rokonod szórt ki maradékot a kutyának, amit aztán ő széthordott, majd veled sétálgatva megtalált? Előbb kérdezd meg ezt a veled lakóktól.
Megvizsgáltad alaposan, mielőtt kidobtad a mócsingot? Át volt itatva fagyállóval, volt benne üveg, szeg vagy más életet veszélyeztetni képes dolog?
Ha ennyi bolond vesz körbe titeket, lehet hogy valamelyik észlény szomszéd szimplán csak eltakaríttatta a kutyáddal az ételmaradékát...
Ha sajnos biztosra veszed, hogy a húsdarab rossz szándékú ember általi gyilkossági kísérlet eszköze volt, akkor ajánlanám a kamerarendszer kiépítését. A kapun óriási táblával hirdesd ennek meglétét. Amennyiben nincs lehetőségetek ilyen komoly anyagi beruházást kivitelezni, szerezz be álkamerákat, hátha így kétszer is meggondolják, packázzanak -e veletek.
Nem ártana bejelentést, feljelentést tenni hatóságoknál, akkor is, ha tudod, eredménytelen lesz a nyomozás. Jó lenne, ha ennek a gonosz tettnek hivatalos nyoma maradna. Elterjeszthetnéd a környezetedben lakók között a feljelentés tényét is, így hátha visszavenne a lendületből a mocsadék, ha tudná, nem marad megtorlatlanul a tette.
A kutyádnak sajnos nem lehet 24 órás felügyeletet biztosítani, az tiszta sor. Persze, minél kevesebbet legyen egyedül az udvaron, simán alhatna bent a házban, ilyesmik. Talán most jött el az ideje, hogy lakáskutyává avanzsálódjon, úgyis öregecske már.
Jó lenne tudni továbbá, mivel álltok szemben. Nem tudod bevizsgáltatni a talált cafatot?
Ha pl. patkányméreggel törnek az eb életére, célszerű lenne K-vitamint tartani otthon, és azonnal alkalmazni a legelső tünet megjelenésekor. Nagyon-nagyon figyeld a viselkedésváltozásokat nála.
Amint nem eszik, bágyadt, kedvetlen vagy hányik, rohanj dokihoz! Olvass utána különböző mérgezések lefolyásának, hogy az első aggasztó jelre cselekedni tudj. Minél előbb érsz vele orvoshoz, annál nagyobb a túlélési esélye.
Kívánom azonban, hogy ne legyen szükségetek semmi ilyesmire...
Sajnos felénk is volt több mérgezés, ezért telepítettünk kamerarendszert. Nem volt olcsó, de reméljük, hogy visszatartja a rossz szándékkal közeledőket.
Az előzőnek igaza van. Ha nem akarsz beruházni, vegyél 1-2 álkamerát, meg olyan táblát, amin tudatod a nagyérdeművel, hogy kamerával figyelt területről van szó. Csak arra kell vigyázni, hogy a felszerelés eltartson egy darabig, vagyis hihető legyen, hogy igazi kamera, nem csak egy felragasztott műanyag vacak.
Ismerősömnek olyasmi táblája volt, hogy "rendőrséghez bekötött kamera és riasztó"
Persze nem volt bekötve, de elég fenyegetően néz ki, ha rossz szándéka lenne valakinek arrafele
A húst tényleg vizsgáld át, nincs valaki a faluban aki szereti a kutyát, és csak "kedveskedni" akart a maradékkal?
Keress egy jó állatorvost, és mondd el neki, hogy arra gyanakszol, hogy meg akarják mérgezni a kutyád. Ha bármi jelet észreveszel az eben, akkor azonnal tudd hova vinni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!