Dobermann kutyusnál lehet így?
A közeljövőben tervezünk kutyust, tehát a kenel építését, legalább is a tervezgetését már elkezdtük.
Nem nagyon hiszem, hogy minden egyes hideg estén bent tudnánk tartani (nagyon kicsi lakás), csak a tényleg hidegeken.
Tehát azt tervezzük, hogy csinálunk kintre egy minden oldalról elfedett, szalmával vagy textillel kibélelt házat. Ez így lehetséges?
Még mindig azt gondolod hogy állatkínzó vagyok és szégyelhetném magam ? Akkor azért vagyok állatkíbzó
1.mert biztosítom a kutyának a teret és a meleg élőhelyet
2.mert nem zárom be a nagy testű ( vagy kicsi mindegy mert van kis rövidszőrű kutyánk is) mozgékony nagy teret igénylő kutyát a házba hanem hagyom hogy kint játszanak ugassanak futkorasszanak stb
3. Mert napi szinten több órán keredtrül játszok foglalkozok illetve heti szinten 2-3x több órát sétálok velük
???
DE HA BIZTISITOD NEKI A MELEG KÖRNYEZETT AKKOR NEM FOG FÁZNI FŐLEG MEER MOZGÉKONY KUTYA ÉS HA NEM VAGY ITTHON AKKOR IS MOZOG KINT AZ UDVARON
(Azért írtam így mert lehet megérted
A válaszolóhoz szólok
NYUGODTAN vegyél dobermannt ha tudsz vele foglalkozni eleget és rendes meleg kenelt csinálsz neki :)
Nekem is volt és SEMMI BAJA NEM VOLT
Kinti kutya mozgásra van szüksége és nem csak akkor amikor te otthon vagy
Szegény, szegény kutya :(
Dobermann gazdaként előre sajnálom.
Persze, "elvan" így is, csak pont ezzel a szemlélettel kellene az állattartás terén szakítani.
Igen, elvan a kutya kinn az udvaron egyedül egész nap, meg elvan a hörcsög a 20x30-as terráriumban, meg a gabonasikló az 50x40-ben, csak egyetlen állat sem érdemel ilyen életet 10-15 vagy akárhány éven keresztül.
A szerencsétlen ázsiai meg afrikai emberek is elvannak a nyomornegyedben meg a menekülttáborban 10-en 12 négyzetméteren, de milyen élet ez?
És állatot meg nem muszáj tartani. Nem kötelező. Akkor kell, ha a lehető legjobban ki tudjuk szolgálni az igényeit. Ha nem, akkor kell venni egy könyvet, amiben szép képek vannak az adott állatról, és sokat kell nézegetni.
"Apámnak aki sokat dolgozott kutyákkal elmondtam neki ezt az egeszet és mondta hogy ilyen hülyeséget meg nem hallott jót nevettem rajta mondta hogy régen is mindig kint voltak a vadasz kutyák pl a magyar vizsla és semmi baja nem lett sőt jobb volt neki"
Soha nem volt kinnt a vadászkutya. Amióta világ a világ, a vadászkutyának a vadászházban a helye.
De fölösleges ragozni. Azon kívül, hogy erősen feljavítod a százalékos átlagát mindenkinek csak időpazarlás. Ha pedig nem trollkodsz, akkor elég súlyos mentális problémákkal küzködhetsz.
Mit nem lehet ezen érteni ?
Egész nap kint van a kutya azt csinal amit akar játszik stb
Haza negy a gazdi játszanak sétálnak (nem a kertbe kertben) egyutt vannak majd este a kutya a meleg kenelbe alszik mi mi ez az állatkínzás?
Nekem is kint van a kutya és boldog
Én, mint egy olyan gazdi, aki tapasztalatból tanult és mint egy 4 éves dobermann büszke gazdája, írok pár sort, pontokba szedve, hátha tudok segíteni.
SÉTA - Vannak olyan fajok, amelyeknél nem szükséges feltétlenül a mindennapos hosszú séta, a dobermann nem feltétlenül ilyen. Kell neki a mozgás, ez tény.
LAKÁS VS UDVAR - A legjobb az arany középút. Tényleg jobb neki kint (hideg/melegtől eltekintve), DE! már csak azzal is, hogy kerülgetjük a lakásban, vagy azzal, hogy tévézés közben simogatjuk kicsit, foglalkozunk vele.Szerintem az a legjobb, hogyha alapból kint alszik. de bejárása van a lakásba.
HIDEG/MELEG PROBLÉMA - Ha megtudod csinálni a kenelt melegre és kényelemesre (csak ha tényleg megtudod), akkor szabad, mi is így csináltuk és működött.
EGYÉB - Abban lehet igazság, hogy a kutya elkényeztethető, de csak akkor, hogyha spontán és a kutya "könyörgésére" indulunk neki pl sétálni. A tenyésztőtől való vásárlás talán klisé és sznob dolog, de a legjobb. Bár, találsz olyan törzskönyv nélküli kutyusokat is, akik olyanok, mint a tenyésztőtől hozottak, de ez mindig lutri. Vagy nézz nagyon alaposan utána, vagy menj biztosra.
Sok sikert! Semmiképen ne add fel! Ismerjük a mondást:
Jó pap holtig tanul
Közbe fogsz tapasztalatot és rutint szerezni, ezt nem is lehet máshogy.
Az is igaz, hogy itt senki se borzasztó gazdi, úgyhogy nem érdemes egymást szidni és kioktatni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!