Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermann kutyusnál lehet így?

Dobermann kutyusnál lehet így?

Figyelt kérdés

A közeljövőben tervezünk kutyust, tehát a kenel építését, legalább is a tervezgetését már elkezdtük.

Nem nagyon hiszem, hogy minden egyes hideg estén bent tudnánk tartani (nagyon kicsi lakás), csak a tényleg hidegeken.

Tehát azt tervezzük, hogy csinálunk kintre egy minden oldalról elfedett, szalmával vagy textillel kibélelt házat. Ez így lehetséges?

2018. jan. 10. 21:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: te pedig ha akkora gondot fordítasz majd a kutyádra, akkor remélem nem valami lutri szaporítótól fogod megvenni a keverékedet, hanem normális tenyésztőtől. Mondjuk egy normális tenyésztő biztos nem adná kinti tartásra.
2018. jan. 12. 07:10
 52/61 anonim ***** válasza:
3%

Még mindig azt gondolod hogy állatkínzó vagyok és szégyelhetném magam ? Akkor azért vagyok állatkíbzó

1.mert biztosítom a kutyának a teret és a meleg élőhelyet

2.mert nem zárom be a nagy testű ( vagy kicsi mindegy mert van kis rövidszőrű kutyánk is) mozgékony nagy teret igénylő kutyát a házba hanem hagyom hogy kint játszanak ugassanak futkorasszanak stb

3. Mert napi szinten több órán keredtrül játszok foglalkozok illetve heti szinten 2-3x több órát sétálok velük

???

2018. jan. 12. 07:12
 53/61 anonim ***** válasza:
12%

DE HA BIZTISITOD NEKI A MELEG KÖRNYEZETT AKKOR NEM FOG FÁZNI FŐLEG MEER MOZGÉKONY KUTYA ÉS HA NEM VAGY ITTHON AKKOR IS MOZOG KINT AZ UDVARON

(Azért írtam így mert lehet megérted

A válaszolóhoz szólok

NYUGODTAN vegyél dobermannt ha tudsz vele foglalkozni eleget és rendes meleg kenelt csinálsz neki :)

Nekem is volt és SEMMI BAJA NEM VOLT

Kinti kutya mozgásra van szüksége és nem csak akkor amikor te otthon vagy

2018. jan. 12. 07:17
 54/61 anonim ***** válasza:
98%
Normálisan lemozgatott kutya sétánál aktív, otthon alszik. Nem otthon a kertben kell kimozognia magát.
2018. jan. 12. 07:45
 55/61 anonim ***** válasza:
95%

Szegény, szegény kutya :(

Dobermann gazdaként előre sajnálom.

Persze, "elvan" így is, csak pont ezzel a szemlélettel kellene az állattartás terén szakítani.

Igen, elvan a kutya kinn az udvaron egyedül egész nap, meg elvan a hörcsög a 20x30-as terráriumban, meg a gabonasikló az 50x40-ben, csak egyetlen állat sem érdemel ilyen életet 10-15 vagy akárhány éven keresztül.

A szerencsétlen ázsiai meg afrikai emberek is elvannak a nyomornegyedben meg a menekülttáborban 10-en 12 négyzetméteren, de milyen élet ez?

És állatot meg nem muszáj tartani. Nem kötelező. Akkor kell, ha a lehető legjobban ki tudjuk szolgálni az igényeit. Ha nem, akkor kell venni egy könyvet, amiben szép képek vannak az adott állatról, és sokat kell nézegetni.

2018. jan. 12. 08:17
 56/61 anonim ***** válasza:
96%

"Apámnak aki sokat dolgozott kutyákkal elmondtam neki ezt az egeszet és mondta hogy ilyen hülyeséget meg nem hallott jót nevettem rajta mondta hogy régen is mindig kint voltak a vadasz kutyák pl a magyar vizsla és semmi baja nem lett sőt jobb volt neki"

Soha nem volt kinnt a vadászkutya. Amióta világ a világ, a vadászkutyának a vadászházban a helye.

De fölösleges ragozni. Azon kívül, hogy erősen feljavítod a százalékos átlagát mindenkinek csak időpazarlás. Ha pedig nem trollkodsz, akkor elég súlyos mentális problémákkal küzködhetsz.

2018. jan. 12. 08:34
 57/61 anonim ***** válasza:
3%

Mit nem lehet ezen érteni ?

Egész nap kint van a kutya azt csinal amit akar játszik stb

Haza negy a gazdi játszanak sétálnak (nem a kertbe kertben) egyutt vannak majd este a kutya a meleg kenelbe alszik mi mi ez az állatkínzás?

Nekem is kint van a kutya és boldog

2018. jan. 12. 08:38
 58/61 anonim ***** válasza:
4%

*Mi ezen

Autocorrect bicsi

2018. jan. 12. 17:04
 59/61 Szilvasmelinda válasza:
23%

Én, mint egy olyan gazdi, aki tapasztalatból tanult és mint egy 4 éves dobermann büszke gazdája, írok pár sort, pontokba szedve, hátha tudok segíteni.

SÉTA - Vannak olyan fajok, amelyeknél nem szükséges feltétlenül a mindennapos hosszú séta, a dobermann nem feltétlenül ilyen. Kell neki a mozgás, ez tény.

LAKÁS VS UDVAR - A legjobb az arany középút. Tényleg jobb neki kint (hideg/melegtől eltekintve), DE! már csak azzal is, hogy kerülgetjük a lakásban, vagy azzal, hogy tévézés közben simogatjuk kicsit, foglalkozunk vele.Szerintem az a legjobb, hogyha alapból kint alszik. de bejárása van a lakásba.

HIDEG/MELEG PROBLÉMA - Ha megtudod csinálni a kenelt melegre és kényelemesre (csak ha tényleg megtudod), akkor szabad, mi is így csináltuk és működött.

EGYÉB - Abban lehet igazság, hogy a kutya elkényeztethető, de csak akkor, hogyha spontán és a kutya "könyörgésére" indulunk neki pl sétálni. A tenyésztőtől való vásárlás talán klisé és sznob dolog, de a legjobb. Bár, találsz olyan törzskönyv nélküli kutyusokat is, akik olyanok, mint a tenyésztőtől hozottak, de ez mindig lutri. Vagy nézz nagyon alaposan utána, vagy menj biztosra.

Sok sikert! Semmiképen ne add fel! Ismerjük a mondást:

Jó pap holtig tanul

Közbe fogsz tapasztalatot és rutint szerezni, ezt nem is lehet máshogy.

Az is igaz, hogy itt senki se borzasztó gazdi, úgyhogy nem érdemes egymást szidni és kioktatni. ;)

2018. jan. 12. 18:36
 60/61 anonim ***** válasza:
4%
Végre egy normális hozzászólás :)
2018. jan. 12. 22:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!