A dobermannak a tenyésztök vágják még a fülét?
Gyakorlatilag az összes tenyésztő vágatja a kutyák fülét és farkát. Senki sem nézi, senki sem ellenőrzi. Én ezt nem is tartom állatkínzásnak, bár azt ostobaságnak és felelőtlennek tartom, hogy az emberek többsége a külleme miatt akar dobermannt. Tehát fülesen, farkasan már nem is kell nekik.
Viszont a komoly tenyésztők jellemzően csak a gyengébb adottságú, hobbi célra jó kutyákat kupírozzák. A jó kutyákat munkára, sportra tartják meg, ahol már nem elfogadott a vágás.
Nemtudom miért kellet 0-ra pontozni?! Mint írtam én sem tartom helyén valónak a dolgot. De utánanéztem és elvileg még lehet legálisan csinálni.
"Az állat küllemének megváltoztatása érdekében, továbbá más, nem az állat egészsége vagy későbbi
egészségkárosodásának megelőzése céljából történő sebészeti beavatkozás – az ivartalanítás és a !!fajtajelleg fenntartása
kivételével!! – nem végezhető"
Ez egészült ki azzal, hogy a farkat csak 7 napos korig lehet kurtítani.
Legalábbis én így olvastam.
Most komolyan azért pontoztok le mert utána mertem nézni egy információnak, ahelyett, hogy csak a fröcsögés dőlne ki a számon??!!
Munkaversenyeken én már nem is találkozom ilyen kutyákkal ( fiatal kutyákra gondolok ), kiállításokon annál inkább.
Egészségügyi okokra hivatkozva simán megcsinálja az orvos itthon, vagy kiviszed szlovákba.
Egyre kevésbé. Németországban (a fajtagazda ország) már nem is nevezhető vágott fülű-farkú kutya a kiállításokra.
Itthon is egyre több a vágatlan, de itthon még nevezhető vágva is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!