Csak velem játszanak, de együtt nem. MIÉRT?
Van kettő kutyám az egyik foxi keverék 3 éves a másik foxi 10 hónapos.
Egyszerűen csak akkor játszanak,ha én is játszom velük. Együtt nem igazán csinálnak semmit.Ha én nem mozgom ők sem.Most bent vannak,de mindig kimegyünk az udvara de amint bejövök jönnek és amíg csinálok valamit fekszenek és várnak. pedig van egy csomó játékuk is de semmi.. a nagyobbikon látom inkább azt,hogy nem akar játszani a kisebbel. Mit tehetek,hogy most már a nagy is akarjon játszani a kicsivel? Hogy szoktathatnám össze őket jobban? mindkettő 8 hetes kora óta van nálam.
Nem baj, ha nem játszanak egymással, elég, ha békésen együtt élnek.
Játssz velük te, illetve vidd őket kutyás társaságba, ahol más kutyákkal játszhatnak.
Enyémek se játszanak együtt :D 8 éves csivava keverék és 13-14 éves törpe pincser, évek óta együtt élnek
Csak akkor játszanak együtz kötélhúzást, ha én is ott vagyok harmadik "játékosként". Csak ketten nem. Vagy velem külön-külön, vagy velem együtt közösen. Ez van :D
Először is simán lehet a korkülönbség miatt. A 3 éves már felnőtt, a felnőtt kutyák már kevésbé játékosak, nyugisabbak. A kicsi lehet még szívesen ugrabugrálna a nagy fején, de ha a nagy 1x-2x már "beszólt neki", hogy "Hagyjál!", akkor egy idő után nem fogja nyaggatni.
Igazából örülj, hogy legalább nem tépik egymást, hanem megvannak nyugiban.
Másodszor. A játékok önmagukba nem olyan érdekesek. Általában egy labda is kb. addig érdekes, amíg valaki dobálja, aztán unalmassá válik. Veled szeretnek játszani, mert nekik már az is izgalmas, hogy éppen velük foglalkozol.
Ráadásul a kutyák imádják bámulni, hogy mit csinál a gazdájuk. Így tudják, hogy mi történik. Azt figyelik mit csinál a vezér, így vannak benne a család vérkeringésében.
Én esélytelennek tartom, hogy rávedd a nagyot, hogy magától a kicsivel foglalkozzon, ha nem akar. Inkább esélyes, hogy a 10 hónapos majd nő és akkor már neki se lesz kedve annyit játszani.
Én pl. már annak is örültem, hogy az idősebb kutyám, nem támadta meg a kisebbiket, hanem csak nem csinált semmit és tűrte, hogy az harapdálta a fülét és cibálta, hogy játsszon vele. Majd, amikor már nagyon elege volt, lerázta magáról és arrébb ment.
Amúgy kint se szaladgálnak egymás elől? Az enyémek, néha a kertben szoktak "fogócskázni".
Amúgy a kutyák se egyformák. Nem mind hiperaktív. Van amelyik lustulni szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!