Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Top 10 Kutya állateledel? (táp)

Top 10 Kutya állateledel? (táp)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy mely táp a legegészségesebb s legjobb a kutyusok számára.. A 2 éves Yorkshire Terrierem Natural & Delicious tápot fogyaszt. A 3 hónapos Yorkink viszont Eukanuba Junior tápot eszik.

"Mely táp a legegészségesebb?"

2018. jan. 9. 09:32
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Mi Hills táppal etetjük őket,de a royal canin,Acana ezek is jók.:)
2018. jan. 9. 09:38
 2/9 anonim ***** válasza:
66%

Mindkettőnek jó híre van.

A macskáink állatorvosi javallatra Eukanubát kaptak egy ideig, amikor betegek voltak. A kutyánknak én is néztem az N&D-t, az összetevők alapján nekem szimpatikus, de már korábban vettem egy magas fehérjetartalmú tápot, és azt a kutyám sajnos nem bírta. Így végül ezt sem rendeltem meg. De ha bírja a kutyád, akkor szerintem jó.

2018. jan. 9. 09:41
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Az RC-re azért nem mondanám, hogy annyira jó, az Acana tényleg az.
2018. jan. 9. 09:42
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Nem sorrendben írom, de ezek a jó tápok:

Orijen, Acana, N&D, Real Nature, Carnilove, Taste of the Wild

Ezeknél egy fokkal gyengébb minőség de még jónak számító:

Eukabana, Brit Care

Amiket pedig kerülni kell:

Royal Canin, Pedigree és társai.

2018. jan. 9. 09:46
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk a platinum a favorit.
2018. jan. 9. 09:52
 6/9 anonim ***** válasza:
3%

Fent van a neten a NÉBIH/Nemzeti élelmiszerbiztonsági hivatal/kutyatáp teszt eredménye.

Elég meglepő. Olvasd el, érdemes.Elég hátul kullog a Eukanuba, Royal Canin.Én inkább ebben bízok, nem abban amit állatorvos, ismerős, stb.ajánl.

Mindenféle szempontból bevizsgálták őket, és az áruk nem volt szempont, csak az, mi van bennük?

Ugyanígy megvan pl.a virslik tesztje is.

Persze sok táp kimaradt a bevizsgálásból, ami nagyon jó lehet még ettől.

Nekem sok kutyám, macskám van, totál egészségesek, volt 20 éves kutyám, most is van 17 éves, és 16 éves kutyám, 15 és 17 éves macskám is.Én tápot nagyon ritkán adok nekik, csak ha nagyon nincs időm.Én kizárólag hússal etetem őket, mert ez a normális kaja számukra!Mi emberek se tápot eszünk, hanem változatosan, őket is változatosan kéne eteni, genetikai állományuk a farkaséval azonos, tehát úgy kéne etetni, mint ahogy a farkas eszik.Nahát ők tápot nem esznek!

De ez hosszú téma, erről is olvass inkább! Aki kedvezni akar a kedvenc kutyájának, és azt akarja hogy egészséges legyen , sokáig éljen,jó legyen a fogazata,az hússal, némi zöldséggel eteti, nem rágatja vele az agyonreklámozott minden hülyeséggel teli száraztápokat.

Aki csak ezzel eteti, megérdemelné, hogy hasonló száraztápon éljen ő is.Rohadt jó lenne, mi is ezt ennénk.

2018. jan. 9. 09:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

NÉBIH ide vagy oda, amelyik listán az 5. a Pedigree 41-ből, azt azért én fenntartásokkal kezelném:S

(A szempontok között egy csomó hatósági dolog is van + hogy a GAZDI SZÁMÁRA mennyire elfogadható a táp kinézete:))

Ráadásul a tesztben az Acanát, a Joserát, a Briteket meg egy rakat más, magas fehérjetartalmú, elismert és sok helyen kapható tápot nem is vizsgáltak. Ellenben egy csomó olyat "sikerült" beválasztani, amiről sose hallottam.

Kérdező, szerintem a kettő közül az N&D sokkal jobb.

Nekünk viszont a Brit Care vált be.

2018. jan. 9. 12:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a Josera vált be, pedig sokak szerint "nem egy nagy szám" stb
2018. jan. 9. 16:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Még hányszor hozzátok fel ezt a Nébih-es baromságot??

A teszt során NEM a minőséget vizsgálták, nem is azt, hogy a kutya szervezete számára melyik a legoptimálisabb és melyik fedezi a szükségleteit!

Azt rangsorolták, hogy melyik táp mennyire tartja be a csomagoláson feltüntetett adatokat, ergo mennyit hazudnak nekünk, vásárlóknak.

Kis szövegértés, könyörgöm:

"Az ellenőrök értékelték a termékek csomagolását, ellenőrizték, hogy jelölésük megfelel-e a jogszabályi előírásoknak, valamint összevetették a címkén feltüntetett összetevők értékeit a laboratóriumi vizsgálatok eredményeivel. A NÉBIH több biztonsági (avasság, Enterobacteriaceae sp., Salmonella spp,) paramétert is ellenőrzött, valamint érzékszervi vizsgálatokat is végzett. Utóbbinál a szakemberek olyan szempontokat vettek figyelembe, mint, hogy mennyire elfogadható az állattartó számára a táp szaga, vagy épp milyen a termék megjelenése (szín, forma, töredezettség)."

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy szuperpremium márkákat nem vagy alig vizsgáltak, inkább a kommersz, sokak által vásárolt, szupermarketekben elérhető eledeleket vették górcső alá.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, nekem többek között ezek a befutók összetevők alapján:

Acana, Taste of the wild, Real Nature, Wolfs Mountain, Wolfsblut, Markus Mühle, Lukullus, Happy dog Supreme, Belcando, Brit care...és még sok más. :)

2018. jan. 9. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!