Véleményetek szerint kinek volt igaza az alábbi szituációban? (kutyaürülékes téma) 31f
Hát ez nagyon komoly. :"D
Amúgy neked adok igazat.
Ha egy kisgyerek felveszi a kutyaürüléket, akkor komoly problémái lehetnek belőle például.
22/N
Off:
Szabálytól eltekintve, én úgy gondolom, hogy ott, ahol esély sincs rá, hogy belelépjenek, senkit sem kéne hogy zavarjon, ha ottmarad. (Pl. külváros, stb.)
Más háza elől azért illik felszedni.
Én azért nem szeretem, hogy fel kell szedni, mert környezetvédelmi okokból ez rettentő káros eljárás. Én "nagy" természetvédő vagyok, szelektív hulladékgyűjtök és egyszerűen ki nem állhatom az anyagpazarlást, stb. Éppen ezért, utálom, hogy egy természetes anyagot, ami amúgy magától is elbomlik hamar, belecsomagolsz egy műanyag (!) zacskóba, amit aztán kidobsz a kukába. Ezzel együtt persze sosem fog lebomlani, tehát +1 műanyag szemét keletkezik a világnak. A műanyag pedig még sosem bomlott el eddig, az összes amit gyártottak, még mindig körforgásban van. Ezzel együtt az óceánokban is, stb.
Szerintem a kutyám is osztja a nézeteimet, ugyanis séta közben egyáltalán nem szokott kakálni, csak itthon. Itt pedig le tudom húzni a wc-n, mint a sajátunkat.
Úgy tudom, manapság vannak környezetbarát kakigyűjtő zacskók is, amik elbomlanak, de ez ritka és drágább, nyilván nem ilyet vesznek az emberek. :/
Ebben a szituációban pedig úgy gondolom, hogy:
1) azt a papír zacsit, amit használtál, már nem lehet szelektív szemétbe dobni így, ezáltal az újrahasznosításból már kiesett :(
2) nem éppen kulturált megoldást választottál, és nem is biztos hogy elérted vele a célt
3) szerintem te követted el a nagyobb "bűnt"; a pontos megfogalmazásoknak nem akarok most utánanézni a jogban (majd te utánanézel, hiszen úgyis imádsz a törvényekkel foglalkozni :D), de a nő szerintem csak sima közterületi szabálysértést követett el amiért pénzbírság jár, te viszont tulajdonképpen inzultáltad őt, a személyiségi jogait megsértetted és magántulajdon megrongálásának vétségével is per alá lehetne téged vonni (bekakáztad a kabátját); nem tudom, hánykor történt az eset, de ha nagyon visongattatok, akkor még csendháborítási eljárás is lehet a vége- lakók nyugalmának megzavarása. -.-
4) egyikőtöknek sem volt "igaza", mindketten rosszul jártatok el
5) nem semmi vagy, hogy rászántad magad, hogy megfogd és felvedd a kakit- elismerésem! Gondolom igen motivált lehettél, és a "cél szentesíti az eszközt" mottó lebegett a szemed előtt... :D
6) nem is gondoltam volna, hogy szoktál járni mekibe... pedig ott általában nem valami tökéletesek a higiénés eljárások az élelmiszereket illetően.
De nyugi, engem sem érdekel, ma reggel, miután legyártottam az összes rendeléshez tartozó italt, bekaptam én is egy McMorning Chicken-t és egy McMuffin Chickent is. Ingyé volt. (Valamiből finanszírozni kell a tanulmányaimat. :D)
UI: Tetszett az utolsó sorodban az "igénytelen kutyások" kifejezés. Örülök, hogy így nevezted meg, mert ugyebár nem minden kutyás az. A normális kutyások nevében tehát köszönöm!
(Korábban egy kalap alá vettél minden kutyást, felelőset és felelőtlent egyaránt, merem remélni hogy ez már megváltozott azóta. :)
#11 kisgyerek mondjuk nem is császkál egyedül az utcán, vigyázzanak rá a szülei.
Autó is elütheti, vagy zárassuk le az utakat ennek elkerülése végett? :D
Szerintem túlzás volt.
Már csak azért is, mert biztos, hogy nem tetted volna meg ezt egy kétméteres, kétajtós szekrény típusú tagbaszakadt, míg egy gyenge öregasszonnyal szemben igen.
Szóval ez, hogy visszaéltél a testi erőddel, nagyon elítélendő, ez így agresszivitást sugall.
Legközelebb egy kemény pasassal szívózzál, meglátjuk mennyire leszel hős? Elárulom semennyire.
Igaz, csúnya dolog volt, amit a nő csinált, de gondolj bele hányan dobálják szét a csikkeket? Tudom, hogy a kutyaszar undorítóbb, meg fertőzésveszélyes, de lényegében ugyanúgy hulladék a csikk is. Ezzel az erővel ezer másik emberre rászólhatnál, és a csikküket beledugdoshatnád a nyakukba, vagy ahova akarod, úgy szétrúgnák a segged, mint a huzat. Velük szemben persze nem lennél nagyfiú, csak egy öregasszonyt mersz így zaklatni. Én szégyellném magam a helyedben!
#12 volt a legjobb :D :D
Szerintem sem kellett volna ezt tenned. Sok helyen én sem szedem fel a kutyàm után. Jó, nyilvános, sokemberes helyen igen. De kis mellékutcàkban meg ilyesmi, nem.
Velem is volt màr olyan, hogy rohadt sz.ar napom volt, sétàlok a kutyàmmal, kakil, de nem volt nàlam zacsi, otthagytam, hirtelen megáll mellettem egy kocsi, kivágódik belőle egy nő (komolyan, mint a filmekben!!) és az arcomba ordìt hogy szedjem fel a kakit. Először illedelmesem mondtam hogy nincs nàlam zacsi, de nem fogta fel, tovább ordított... kicsit megalàzó és szürreális volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!