Mit szóltok ahhoz, hogy Dániában betiltottak néhány harcikutyának titulált fajtát?
Figyelt kérdés
Ti mit szóltok hozzá? Szerintetek megoldás ez a dolgokra?
Én igazán megdöbbentem...előszőr talán a tartás kellet volna szabályozni...remélem itthon ilyen nem lesz.
2010. jún. 4. 15:47
11/17 anonim válasza:
Nálunk a pitbull törvényt eltörlik 2010.09.30-án hála istennek.Hülyeségnek tartom a tiltást , mert Mo-on a pitbullt nme csak tartani nem lehet , hanem tenyészteni sem , és ennek már nem látom értelmét.Csak gondoljatok bele , ha nem lehet tenxészteni aki esetleg olyat szeretne és normálisan nevelné , annak nincs igazából lehetősége venni Mo-on , de szaporítani attól ugyan-úgy lehet , mivel azt egyáltalán nem szabályozzák , ergo aki mondjuk viadalra használja őket ugyan-úgy beszerzi mint eddig , aki meg normálisan szeretné tartani és nevelni , annak meg nemigazán van lehetősége rá...
12/17 anonim válasza:
Nem hallottam még róla, de érdekes, a broholmer-üket is betiltják vajon :) ?!!
13/17 A kérdező kommentje:
A betiltott fajták:
Pitbull Terrier
Tornjak
Sarplaninac
Tosa inu
Amerikai Staffordshire Terrier
Fila Brasileiro
Kangal
Középázsiai juhász
Kaukázusi juhász
South Russian ovtcharka
Argentin Dog
Amerikai Bulldog
Boerboel
2010. jún. 5. 06:02
14/17 anonim válasza:
Szerintem nem betiltani kéne, hanem az embereket megtanítani arra, hogyan kell nevelni a kutyákat! És nem verésre meg láncon élésre gondolok...
15/17 anonim válasza:
Ez nem igaz, Dániában csak a Pitbull terrier és az Amerikai staffordshire terrier van kitiltva. De velük is találkoztam már. Amelyikek megszülettek, azokat meglehet még tartani, de ki kell ivartalanítani, viszont ha kölyke lesz, akkor azokat elaltatják, ha agresszív akkor is elaltatják, ez van. Mi az, hogy megkéne állítani a szaporítókat? Akkor te még nem jártál itt. Egy szaporítóval nem találkoztam még, és még egy kóborkutyával sem.
16/17 anonim válasza:
most ismét előkerült az ügy. bulltipusuak.hu/elkepeszto-torvenyek-daniaban-kobozzak-el-a-kutyakat/
ez kész katasztrófa!
17/17 anonim válasza:
Nem véletlenül van betiltva a pitbull az egy fos kutya ha nyakadra ráharap addig biztos nem engedi el amig meg nem halsz nem hiába képezik harci kutyának annak benne van a vérében a gyilkolási ösztön és aki azt mondja aranyos kutyus meg szerető az egy idióta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!