Gyenge idegrendszerű lenne?
Mentett kutyám van, és érdekelne, mit gondoltok, gyenge idegrendszerű ebről van-e szó. Nagyon érzékeny lelkűnek látom őt, nem tudom, mennyire normálisak a reakciói a múltját figyelembe véve.
- Borzalmasan ragaszkodó, követ árnyékként mindenhová. - Egyedül tudom már hagyni, néha szétszedett dolgokat, de nem szeparál, akkor sír eszeveszetten, mikor hazaérek.
- Az utcán sok mindentől megijed még (pedig több mint egy éve nálunk van), nagyon beöltözött emberektől, rollert kinyitó csajtól. Kukában turkáló emberektől.
- Kutyákkal válogatós (támadták meg korábban), akikkel nem akar barátkozni, azoknak odamorog/odakap.
Ezeket leszámítva nagyon bújós, nyugis kutya, játékos, más kutyákkal is játszik nagyokat. Szépen utazik autóban, tömegközlekedési eszközökön. Behívható, engedelmes.
Hát figyelj, valószínűleg nem lesz belőle nagy házőrző, de sima családi kutyának a leírtak alapján teljesen alkalmas.
Kicsit félénk, nyilván nem a legerősebb az idegrendszere, de ez van. Ha nem agresszív vagy már betegesen félénk, (tehát a nap 24 órájában próbál elbújni) akkor szerintem emiatt nem kell aggódnod. Nyugodt környezet kell neki és idő, hogy beleszokjon a dolgokba, de ezzel együtt is valószínűleg mindig egy-egy dologtól megfog ijedni. Ha nagyon félős, akkor próbáld fokozatosan hozzászoktatni az új dolgokhoz. Az ilyen kutyákkal az lehet a baj, hogy esetleg félelemből harap, de ha nem agresszív félős, akkor, mondom szerintem nem olyan nagy gond.
Ahogy az emberek különböznek, úgy a kutyák is különböznek egymástól. Nem mindegyik keres drogot vagy menti ki a romok alól az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!