A kutyám gyenge idegrendszerű? 3 éves lesz és még mindig ezt csinálja. Mit tudnék csinálni?
Ez nem gyenge idegrendszer, csak rossz szokás, és/vagy egyszerűen túlizgulja a dolgokat.
Azt tudod ezzel csinálni, hogy nem simogatod meg, amikor túl van pörögve, nem is foglalkozol vele. Amikor már lehiggadt, akkor hívd magadhoz simire, de ha készül pisilni, rögtön fordulj el. Ismerősök csinálják ugyanezt, nem kell rögtön a kutya nyakába ugrani. Úgy általában próbáld a nyugodt lelkiállapotát támogatni, az izgulást meg figyelmen kívül hagyni. Amíg simit meg figyelmet kap azért, hogy maga alá vizelős állapotba pörgeti magát, addig csinálni is fogja.
Csak simán izgul/ideges. Mi egyszer itthon hagytuk nyaraláskor a kiskutyát, mert a lefoglalt szállásra nem lehetett vinni kutyát, és úgymond váratlanul toppant be a kis kölyök..1 hét után, hiába volt vele foglalkozva (szülőknél hagytuk, meg is hízott :D) annyira örült nekünk, hogy összepisilte magát. Mondjuk utána nem volt ilyen már, de nem is hagytuk ilyen hosszú időre magára.
Plusz egyszer mentem dolgozni, és találkoztam egy kóbor kutyával (mai napig bánom, hogy nem tudtam hazavinni), és mikor megsimogattam, annyira félt, hogy bepisilt. Vettem neki ennivalót, de mennem kellett dolgozni, sajnos a főnököm nem tűr meg 5 perc késést sem. Mivel ez vidéken volt, hiába hívtam állatvédőt, mire kiértek, már nem volt ott, és azóta se láttam. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!