Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Viselkedéses kérdés, mi a...

Viselkedéses kérdés, mi a megoldás?

Figyelt kérdés
A szituáció: a két kutya a futtatón sétál, póráz nélkül, de a gazdik ott vannak. A két kutya megszagolja egymás fenekét, köröznek. Már látszik, hogy az egyik borzolja a hátán a szőrt, apró kis morgások hangzanak el... na ilyenkor hogy lehet közbelépni. Mert a következő lépésük ugyebár az, hogy egymásnak esnek. Amit baromira nem szeretnék. Azt már megnéztem, hogy hiába próbálom ilyenkor kizökkenteni a saját kutyámat, mert akkor az apró figyelem elterelés miatt a másik rögtön ráveti magát, és kezdődik a balhé. Már akkor látom, hogy baj van, amikor egymás mellé kerülnek, de ha ilyenkor szólok, szólunk, akkor a mi hangukra kezdenek el balhézni. Van, de ritkán, hogy ezt csinálják, de mégis finoman, nagyon-nagyon lassan elmennek egymás mellett, de ez nem mindig történik így. Már ott tartok, hogy másik kutya jelenlétében nem merem elengedni a sajátomat, mert mi lesz, ha összeugranak. Amúgy az az érdekes, hogy alapból egyik kutya sem támad, tehát nem az van, hogy bumm, egymásra vetik magukat, csak ugye mivel egyik sem hátrál ki a körözésből, ezért lesz balhé... Amúgy nem minden kutyával ilyenek, egyiknek és másiknak is van csomó másik kutya, amivel abszulut rendesen játszanak, szóval nem általános viselkedés, az enyém talán két kutyával ilyen, nem többel.
2010. jún. 3. 23:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Van ilyen, nem minden embernek sem csak barátai vannak, hanem bizony ellenségei is...Ilyenkor mitteszünk? Kerüljük őket, vagy békülünk...De kutyáknál nehéz békíteni, egyszerű, ha nem engeded a közelébe a másiknak...
2010. jún. 3. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:
valamiért nem szeretik egymást a kutyák , ez ellen nem sok mindent tudsz tenni.Ha látod h össze akarnak marakodni , akkor te is és a másik gazdi is kiabáljatok a saját kutyátokra és mérgesen közelítsetek felé.Lássa a kutya rajtad , h nem tűröd el tőle ezt a magatartást.Igazából soha nem fognak jól kijönni egymással , ugyhogy ha lehet kerüljétek egymást.A kutyasuliba ahová járok , ottis van 2 kutya , akik a többivel jól elvannak , de egymást meg utálják.
2010. jún. 4. 07:36
 3/7 anonim ***** válasza:
A kutyák csak kutyák, ösztön lények, sosem lehet előre tudni mikor hogy reagál, egy hang, egy mozdulat, egy szag amit te észre sem veszel de a kutyákra hatással van. Ne keresd a miért-et, ez van, a gazdi felelősség hogy mindig figyeljen, mert még a legképzettebb, legszelídebb kutya is "bekattanhat". Például az én egyik kutyámat egy ilyen ártalmatlannak hitt eb tépte szét, és a gazdi csak nézett hogy jaj hát az ő kutyája ilyet soha... DE MÉGIS MEGTÖRTÉNT. És hiába volt ilyen olyan aranyos kutya az enyémet már nem hozza vissza. Tehát bármikor, bárhol vagy ha idegen kutya jön, meg kell fogni a kutyákat és úgy összeengedni óvatosan, pár percig szokják egymást, mert ha nem szimpik egymásnak az azonnal kiderül és akkor mindenki megy tovább, nem lesz baj. Akinek kutyája van tisztában kell lennie azzal hogy a kutya nem ember, hanem állat és kiszámíthatatlan.
2010. jún. 4. 11:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Én ezeket flakonnal kezelem. Fél literes műanyag palackba teszel pár kavicsot, a lényege, hogy csörögjön. Ha látod, hogy akció van, szólj rá a kutyákra, de legyél tényleg dühös, a hangodon ne érezzék semmi pánik, mert akkor tényleg egymásnak esnek! Ha mégis megtörténik a baj, hajítsd le a flakont a földre, közvetlen a kutyák mellé! Erre általában abbahagyják, mert kizökkenti őket a hang. Ekkor dicsérj azonnal! Előfordul, hogy utána még egyszer-kétszer egymásnak mennek, akkor csináld ezt újra, én azt tapasztaltam, hogy maximum három egymásnak esés, ezt végigjátszom és végül elmennek egyik erre, másik arra...

Nekünk most már csak két decis flakonunk van és ezt is ritkán kell használnunk. :) Persze kérdés az is, hogy melyik kutya kezdi a kötözködést. De jó módszer, nekünk bevált és elég sokan átvették tőlünk a környéken. :D

2010. jún. 4. 12:18
 5/7 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy ugyebár ez a futtatón történik, és hát akkor csak az a megoldás marad, hogy akkor egyikünk nem megy be oda, ha látja, hogy ott van a másik, persze ez nem jó, mert így az egyik kutya ugye nem mehet oda rohangászni. Ami meg nem jó. Azért köszi a válaszokat és az ötleteket. Lehet, hogy a flakonosat megpróbálom, remélem, nem még támadóbban fognak rá reagálni. Akkor kell ledobni a flakont, amikor még semmi se történt, vagy ha már egymásnak mentek? Nem szeretném, ha bármelyik kutyának is baja lenne. De állandóan pórázon tartani őket sem megoldás.
2010. jún. 4. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Még nagyobb támadás biztos nem lesz, tapasztalatból mondom. Amire számíthatsz, az a meglepődöttség és a döbbenet a kutyák arcán. :)

Azért kell előtte mélységes dühből rájuk szólni, mert ugye előtte figyelmeztetsz. Rászólni akkor kell, ha már látod egyértelműen, hogy balhé lesz. A flakon akkor jön, mikor egymásnak estek, de akkor is szólj rájuk közben!

Ez azért is jó, mert a flakon által megtanulja a kutya, mit jelent, ha rászólsz, komolyan fog venni, hiszen lett következmény.

2010. jún. 4. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy itt Magyarországon nincs ennek kultúrája. Hiába vagy te jó, rendes, felelős gazdi ha a másik nem az.

Ezek a dolgok akkor működnének ha mindkét fél megfogná a kutyát, figyelik a kutya mozzanatait. Sajnos ha a másik kutya gazdája nem nevelte meg a kutyát és nem szól rá, te nem igazán tudsz mit csinálni, azon kívül hogy a tiedet megfogod. Számtalanszor sétálok én is az utcán és jön egy kutya, a gazdi az utca túlsó végén, jobb esetben kiabál hogy nem bánt. De basszus ezt nem lehet tudni! Vagy mi van ha az én kutyám bánt, vagy beteg? Ilyenek az emberek aztán csodálkoznak ha baj történik. Te egyetlen dolgot tehetsz, hogy figyelsz a sajátodra, és kerülöd az ilyen helyzeteket. ha látod hogy a futtatóban olyan kutya van akivel összemennek, vagy aki ismeretlen akkor inkább várj, vagy kérdezd meg a gazdit milyen a kutyája (hátha szerencséd van és az is olyan lelkiismeretes mint te). Röhej hogy egy fűtátóbban cselre van szükség hogy nem tépjék szét egymást. És már csak azért is veszélyes hogy ha nem 100-as a kutya mert mi van ha egy kistestű kutyának menne neki? 2 nagy kutya lemeccsezi egymás közt (amíg a gazdi oda nem ér) de egy kistestűnek elég egy nagy harapás. Sajnos én már tapasztaltam ilyet tehát nem kockáztatok, idegen kutyához csak pórázon és/vagy normális gazdihoz engedem a kutyáim. Egyeztetünk lehet-e és nagyon figyelünk.

2010. jún. 4. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!