Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám izmosítani a...

Hogyan tudnám izmosítani a kutyám ithhon, felszerelés nélkul?

Figyelt kérdés

Csak egy ici picit , nem dolgoztatni akkarom. Csak legyen rajta egy kis izom.

Meglehet ithhon oldani?

2018. jan. 1. 12:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Reggel és este

Kb 1 ora naponta...(most télen)

Nyáron vagy 4- 5 orát...+ agility

Kisebb kutyus

2018. jan. 1. 13:35
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Ha idősebb lesz, magától is megváltozik a teste, de ha láncon van egész nap, vagy szűk lakásban, kivéve a sétát, soha. Ha egész nap futhat a kertben,vagy a kerítés belső oldalán, miközben finom nyulas, halas vagy csirkés száraz tápot is kap, megizmosodik. Vagy elviszed kutyafuttatóra.
2018. jan. 1. 13:42
 13/21 A kérdező kommentje:

1. 2 éves.

2. Házban van , de nappal kinn játszik a nagy udvaron (sokkat)... Csirkés BRIT CARE-T kap

2018. jan. 1. 13:49
 14/21 anonim válasza:
33%
Szteroid, protein. 😂
2018. jan. 1. 13:58
 15/21 anonim ***** válasza:
súlyhúzás
2018. jan. 1. 14:13
 16/21 anonim ***** válasza:

Sok múlik a genetikán. Főleg a munkavonalú kutyákon normális tartás mellett minden edzés, tréning nélkül is gyönyörű izomzat fejlődik ki. Amin persze lehet és érdemes is fejleszteni. De ha alapvetően ez nem jellemző a kutyádra, akkor is hasonlóan szép izomzatot lehet kialakítani megfelelő edzéssel.

Az agility erre még kevés. Érdemes futtatni, tavasztól sokat úsztatni, illetve otthon fizioterápiás módszerekkel is rengeteget lehet építeni az izomzaton.

2018. jan. 1. 14:17
 17/21 anonim ***** válasza:

Járj el vele futni, a vagusdogsnál rendeltem én is cuccokat, mind minőségi felszerelés és segítenek is benne, hogy milyen edzés terv alapján dolgozz, illetve futó hámokat ajánlanak, valamint van olyan hámjuk, amikbe lehet súlyt pakolni, fokozatosság elvét követve.

Az én kutyám minőségi táppal plusz nyerssel, valamint heti edzéstervvel szedett magára az évek során 4-6 kilót csak izomból. Mindennap foglalkoztam vele, egyik nap engedelmes képzés, következő nap több kilométer kerékpározás, következő nap velem futás, később plusz súllyal, következő nap pedig otthon súlyhúzó hámmal fél óra húzás, következő nap csak játék, aztán egy nap pihenő, csak séta. Az enyém pit keverék, utána kb 7 évesen abbahagytuk a súlyhúzást és maradt a képzés, kerékpározással és futással.

Elengedhetetlen még az ízületek és csontok védelmében a megfelelő táplálék kiegészítő is a kaja mellé.

Természetesen ez függ a kutya fajtájától, mivel egy bull típusú kutyára, valamint munkavonalú kutyákra gyorsabban felmegy, valamint a testfelépítésük miatt jóval izmoltabbak, mint más kutyák. Ezért pl egy border collietól ne várjuk el, hogy olyan izmos és szálkás lesz, mint egy amstaff.

2018. jan. 1. 14:34
 18/21 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen fajta.

Nekem staffim van és míg fiatalabb volt próbáltam vele súlyt húzatni, meg szuper edzés kutyáknak, ha dombon fel-le futtatod.

Csak neked kell vigyáznod, mert pl. a staffordok képesek a végletekig kimeríteni magukat, neked kell figyelni, mikor van szüksége pihenésre.

2018. jan. 1. 15:13
 19/21 anonim ***** válasza:
26%

"szuper edzés kutyáknak, ha dombon fel-le futtatod."

Az ízületeinek már nem annyira szuper.

2018. jan. 1. 15:37
 20/21 anonim ***** válasza:
Súlyt húzatni kis kutyával?
2018. jan. 2. 04:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!