Mennyi idő után vinnéd vissza a kutyát, ha nem tud beilleszkedni a családodba? Meddig próbálkoznál?
Sajnos 3-4 hónap alatt nem szerette meg :( Hiába próbáltuk vinni. Tönkreteszi az egész család kirándulását :(
Hirdetjük amúgy mi is és az előző gazdája is. Jelentkezett 1 ember aki kb 0-24, 7/7 otthon ül.De 400km-re van :/
Arra nem gondoltatok, hogy valami egészségügyi baja is lehet akár?
Ha még nem tettétek meg, vizsgáltassátok ki állatorvosokkal mindenképp.
Szerintem egy kutyánál sem normális ez a nagyfokú kedvetlenség, főleg nem egy kölyöknél.
Lehet hogy fájdalmai vannak, és ez hat ki a viselkedésére is.
És próbáljátok megtalálni, hogy mi az ami örömet okoz neki, ami motiválja. És tényleg ne közösítsétek ki. Szerintem vagy mindkét kutyát vigyétek magatokkal vagy hagyjátok őket otthon. Mert bármi is a baja, attól csak még rosszabbul fogja magát érezni, ha egyedül marad, és elszakítják a testvérétől.
Lehet hogy ő más jellemű mint a testvére, de nincs az a kutya, akit nem lehetne egyáltalán semmivel sem motiválni. De mint mondtam, tényleg lehet hogy beteg, és azért viselkedik így.
Kérdező, én úgy érzem, hogy azon vagy legjobban megakadva, hogy nem megy veletek kirándulni. Illetve nem tudjátok vinni kirándulni. Ezt többször leírtad.
Nézd, én pl. gyűlölök futni. Volt egy idő, mikor megpróbáltam, ráadásul erdő mellett lakom, jó a levegő. De mára kiderült, hogy nincs elég tüdőkapacitásom, nem kapok levegőt. Sosem bírtam, iskolában sem. Plusz az egyik térdem is rossz. Engem soha senki nem fog rávenni, hogy sportként fussak. Tőlem a feje tetejére is állhat. De órákat sétálok.
Ez a kirándulás dolog szerintem ilyen.
A többi, amit leírsz 100% viselkedészavar.
A kutyáknál ugyanúgy, mint az embernél, minden egyed különbözik.
Kirándulásra miért nem viszed a hátadon egy hátizsákban? Van ilyen. Egyszer kell beruházni rá. Meglesz a testi kontakt is.
A többit leírták. Abszolút viselkedészavar, lehet nehezebben oldódik, és lehet tök más típus.
Menhely és sintér helyett lelkiismeretes gazda keresését javaslom, én azt tartom vállalható dolognak. Tudod, mi vár rá sintértelepen.
És akkor már inkább a 400 km-re levő emberkével találkozzatok félúton, oldjátok meg, vagy facen keressetek fuvart, aki elviszi neki a kutyát, facen kutyás csoportokban sok ilyen van, több átszállással is meg lehetne oldani, csak szervezés kérdése, és mindenki jól járna.
A kutya utaztatása szintén egyszeri költség. És élhet tovább, egy új gazdánál, akivel lehet, hogy boldog lesz.
Volt egy fickó, aki társadalmi tevékenységként állatokat szállít elsősorban mentett kutyákat. Csak fogalmam sincs most, hogy hogy hívják. (Üzemanyagárban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!