Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi idő után vinnéd vissza...

Mennyi idő után vinnéd vissza a kutyát, ha nem tud beilleszkedni a családodba? Meddig próbálkoznál?

Figyelt kérdés
2 kutyát fogadtunk be egyszerre (testvérek voltak altatták volna őket ha nem hozzuk el) az egyik tökéletesen igazodik hozzánk, imádjuk nagyon, de a másik nagyon nem a mi világunk. Nem tudjuk vinni kirándulni,futni mert nem szereti csak húzatja magát, csak a lassú komótos sétát bírja. Játszani nem szeret. Rombolni, ölni (haszonállatokat) azt imád. Velünk emberekkel távolságtartó, a tesójával "bandázik". Nem bántották az előző helyen. 8 hetesen került hozzánk. Teljesen tűz és víz a két kutya. Most már lassan 5 hónapja vannak itt.De én szeretném visszakapni az életemet vagy inkább elkezdeni az újat a kutyával kiegészült családban. Ha visszakerül valószínű menhelyre vagy sintértelepre kerül.Sajnos itt ahol élek nagyon nem keresnek kutyát az emberek. Max pár hetes kutyákat. Rengeteg itt a kóbor kutya.

2017. dec. 29. 08:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%
Talán a másik kutyát kéne hanyagolni és egy kis időt ölni ennek a kutyának a szocializálásába, hogy ne legyen "szellem".
2017. dec. 29. 10:39
 12/26 A kérdező kommentje:
Mint írtam foglalkozunk vele. Ő egy ilyen kutya egy nyugis otthonülős családnak való. Akik tipikus kerti díszt keresnek, nem családtagot.
2017. dec. 29. 10:44
 13/26 anonim ***** válasza:
86%
Korábbi hozzászóló vagyok. Ahogy mondtam. Rengeteg türelem tanulás és foglalkozás. Hogy értsd jól.. amikor én voltam a Te szerepedben nem löktem elé aaa kaját hogy "jó kutya vagy ezért most kaját is kapsz"... hanem leültem mellé olyaaan közel amennyire tudtam és nagyon pici jutalomfalatnyi adagokkal etettem lassan aaa kezemből vahypedig mellőlem.. és ez csak egyetlen dolog amit feelhasználtaam annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. A matek is csak addig nehéz míg nem érted meg. Legyél türelmes. Ha a kapcsolatotok rendben lesz magától megy játszani. És ne.nevezd koloncnak a sajátt kutyádat ezt te seem gondolhatod komolyan.
2017. dec. 29. 10:47
 14/26 anonim ***** válasza:
81%
Ok, akkor hirdesd meg facebookon most, hátha holnap már lesz is gazdája.
2017. dec. 29. 10:47
 15/26 anonim ***** válasza:
81%

Próbálj meg neki gazdit keresni a facebookon vagy más helyen a neten. Ha pontos leírást adsz róla, talán hamar lesz gazdája. Sokat keresnek nyugis kutyát, általában pont az szokott a baj lenni, hogy túl pörgős a kutya, a gazdiknak meg nincs ideje rá.

Ha a kutya jól érzi magát a kerbe csak úgy magában, és anyagilag bírjátok etetni, akkor ne vidd vissza, csak hírdesd intenzíven.

2017. dec. 29. 10:53
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondanék le róla.Szeretem a kihívásokat,és rá is úgy tekintenék.De látom,neked nem jelent örömöt az,hogy megismerhesd,és "kinyisd" őt.A másik kutyát keresed benne,ami nagyon rossz hozzáállás embergyerekek és kutyák esetén is.

Az én kutyám se túl pörgős,pedig ha belegondolok,jobban illene hozzám egy olyan,aki 2 óra sétától sem fárad el,viszont sosem fordulna meg a fejemben,hogy lemondjak róla,ugyanis én rengeteg energiát fektettem abba,hogy bízzon bennem,és így,bár ezt mások nem látják,ő is egy roppant barátságos,játékos kutya lett.

Gondolj bele,ha most visszaviszed a menhelyre,még nagyobb lelki törést okozol neki.Vagy egyből másik gazda,vagy te próbáld őt jobban megismerni és Kihozni belőle a legtöbbet

2017. dec. 29. 11:37
 17/26 anonim ***** válasza:

16: Ne erőlködj! A kérdező már elhatározta ezt a döntést, itt csak a megerősítésre várt.

Én nem fogok hadakozni ellene, akkor nosza keressen neki egy jó gazdát, olyat, aki megbecsüli azért, mert nem egy "sportkutya".

2017. dec. 29. 11:45
 18/26 anonim ***** válasza:
Szerintem sokan keresnek nyugis kerti kutyát. Csinálj róla jó képeket, írj róla egy jó leírást és tedd ki facebookra, kutyás fórumokba, csoportokba.
2017. dec. 29. 12:00
 19/26 anonim ***** válasza:
53%
Mikor befogadunk egy állatot, jobb ha helyén van a szívünk, mert ez a befogadás néha örökre kell, hogy szóljon.
2017. dec. 29. 12:51
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért abba is gondolj bele, hogy a szeretett kutyádat hogy érinti, ha elveszíti a tesóját.

Nekem is elég antiszociális az egyik kutyám. Főleg kutyákkal jön ki jól, az emberekkel nem nagyon tud mit kezdeni.

Nem szeretett sehová sem menni kölyökként. Visított és hányt az autóban, úgy vonszoltuk ki a kapun, mert át sem akarta lépni a porta határait.

De mi nem foglalkoztunk vele külön. Nem könyörögtünk neki, vittük mindenhová, aztán egyszer csak nem utált már menni.

Az elején én is kétségbe estem, mert azt hittem, hogy nem szeret minket, csak a másik kutyát követte árnyékként. De az meg sem fordult a fejemben, hogy ne tartsuk meg.

Az jó ötlet, hogy etesd a kezedből néha és dicsérd, ha közeledik.

És ami nagyon fontos, hogy ő pontosan érzi, hogy a tesóját jobban szeretitek és ettől kívülállónak érzi magát. Próbáld meg szeretni úgy, ahogy van.

Ja, és soha nem a kutya dönt arról, hogy megy-e valahová a gazdival. Vidd és ne félj attól, ha ellenkezik. Nincs az a kutya, akivel ne lehetne megszerettetni a kirándulást.

Ha éhes, némi virsli segítségével csodákat lehet tenni egy kutyával.

2017. dec. 29. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!