Fedeztetni akarom de nem engedi magát. Miért?
A kutya nem vágyik társra, és nem választ párt, ösztönök irányítják.
Ha valóban szereted a kutyádat, akkor inkább ivartalanítsd, amint elmúlt a tüzelése, és ezzel megóvhatod a későbbi ivarszervi megbetegedésektől.
6 évesen az első alom már amúgy sem javasolt, még ha tenyészszukád lenne, akkor sem.
Előre is bocs az offért.
Én mint teljesen laikus a témában. Szeretném ha valaki priviben le írná miért kell ennyire utálni az embereket akik pároztassák a kutyáikat (sajnos nem értem).
ÉS azt is hogy miért erőltetik ennyire az ivartalanítást. Előre is köszönöm. Légyszi ne pontozzatok le, tényleg nem vagyok otthon a témában, csak olvastam itt a hozzászólásokat én nem értem mi van itt. előre is köszönöm.
A gond azzal van kedves utolsó, hogy az emberek legtöbbször egy kiskutyát akarnak, a többi tök mindegy nekik hova kerül, milyen egészségi állapotban, se oltás, se féregtelenítés, és tök jó ha a kutya nem megfelelő kaját is kap egyáltalán.
A probléma a felelőtlenséggel , az állatok iránti totális közönnyel van. Rengeteg kidobott, gazdátlan kutya van,. csak mert rájuk untak, vagy- mint a felénk kihajított ebek száma mutatja- még annyit is sajnálnak tőlük a "gazdák" hogy egy évben egyszer beoltassák őket. A kérdező sajnos rendkívüli tudatlanságot mutat kutyák terén, gyanítom, ő se a felelős gazdi kategória. Ezt mutatja az is, hogy szerinte egy nem ivarérett kutyát is szaporíthatnak, és az is hogy nem méri fel: egy hat éves kutyánál a vemhesség, fialás már komoly kockázattal jár a kutyára nézve.
Félre ne érts, nem azt ítélem el hogy valakinél fial a kutya, én magam tudok olyat hogy két évente vannak kölykei a kutyájának, (az idén volt a harmadik alom, megmondta hogy többet nem is enged) DE! az illetőről tudom hogy rendszeresen látja állatorvos a kutyáját, a könyök IS megkapják a javasolt oltásokat, féregtelenítve vannak mielőtt az új gazdihoz kerülnek, Vitaminok, normális eledel mindig megvan nekik is és az anyának is, és nem adja ki akárkinek a kicsiket- még évek múlva is figyelemmel kíséri a kölyköket, pedig nem tenyésztőről van szó, csak egy falubeli nőről, aki nem pénzért adja a kölyköket. Na EZZEL nincs bajom, ugyanis nem az a cél hogy csak fajtatiszta kutyák legyenek, hanem hogy ne szaporodjanak a rossz, embertelen körülmények között élő kutyák, és ne az legyen a szaporulat szintet tartásának a módja, hogy tíz kiskutyából kilencet agyonütnek, vagy élve elásnak. Sajnos az utóbbinak én magam is tanúja voltam, a kicsikből kettő még élt mikor egy -az illető gazda szerint elvakult állatvédő-kikaparta őket. Ugyanis a "gazda" belevágta őket egy dobozba, és úgy ásta el a kölyköket. Szóval az ilyesmiket szeretnék a felelős emberek elkerülni, plusz az ivartalanítás nem csak a felesleges szaporulattól, de a későbbi ivarszervi megbetegedésektől is megóvja a kutyát-gazdit. Csökken a szökés esélye, kisebb az esély hogy elgázolják a kutyákat. Magyarán: az ivartalanítás a kutya életének védelmét, és a gazdi nyugalmát-pénztárcáját is óvja. Plusz ha nem fial állandóan a kutya tovább fog élni jó eséllyel.
Mondok jobbat: menj be egy menhelyre, gondozz pár kutyát önkéntességből, ismerd meg őket.
Keress egy olyat, amelyik személyisége hasonlít a kutyádéhoz.
Plusz látni fogod, mennyire hálásak lesznek a kutyusok a gondozásért. Nekik nincs gazdájuk. Mi lesz, ha születik 8-10 kicsi (nem ritka szám) és párat el kell ajándékozni? Nem garantált, hogy végül jó helyre kerülnek.
"azt nem értem hogy akkor miért vonyít és nyüszít a másik kutya után"
"kenelben van tartva"
Majd én elmagyarázom. Azért, vonyít, mert kennelben van tartva, és menne onnan kifelé. Talán kis kapaszkodó neki a szomszéd kutya, talán tőle vár segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!