Rengeteg kullancs van bent a házban is, mert a kutyák bent alszanak. Mit tudnék tenni?
Nap közben kint vannak, de éjszakára bejönnek.
Belőlük is szedtem már ki kullancsot, de az ágyon is találtam.
Reggel a felsőmön mászott egy, most meg éreztem, hogy valami csikiz a pizsamám alatt a lábszáramon - azaz a lábamon mászott.
Az enyhe idő az oka?
Tudok tenni valamit?
A kutyákmindenképpen bent alszanak, ennek több oka is van.
Van vmi illat pl. amit nem szeretnek a kullancsok?
Jobb helyeken a kutyákon kullancsirtót használnak. Így sem a kutyán, sem a házban nem lesz kullancs.
Ez az idő igen kedvező a kullancsoknak, hiába van naptár szerint tél.
egnézem, köszönöm.
nem tűrik a nyakörvet, sosem volt nekik.
illetve az egyiket úgy mentettük utcáról, hogy hónapokig látszott a szőrén a nyakörv helye, olyan szorosan volt megkötve.
a másikra egyszer tettünk, hogy egy kerti munka idejére meg tudjuk kötni, és ne legyen szabadon. majdnem megfolytotta magát, annyira nem tudta elviselni, le kellett venni. így a nyakörv sajnos nem játszik.
ezeket tudom, köszönöm, de 3 nagy testű kutyáról van szó, a havi fizetésem rámenne.
így is rámegy az etetésükre. ezért szerettem volna valami alternatív megoldást.
a hideg telet nem szeretem, de azért jöhetne egy kis fagy, hogy megtizedelje az állományt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!