A Bravecto nevű kullancs elleni tablettával van tapasztalat?
Nekem azt mondták, hogy a Bravecto (és minden más tabletta) azért veszélyes, mert ez konkrétan egy méreg (természetesen kullancsokra veszélyes méreg) amit a máj bont le, és a vesén is átmegy, így ezt a két szervet károsítja, hosszú távon elég szépen. DE!!! Amennyiben a kutya a tabletta mellé kap máriatövis mag kivonatot (már tabletta beadása előtt 1-2 héttel el kell kezdeni adni) , akkor a máj-, és vesekárosodás szinte teljesen kivédhető.
Én sok jót is hallottam már róla egyébként, de rengeteg rosszat is. Viszont, szerintem a fentebb leírt módszerrel veszélytelen.
És az is igaz, hogy több kutyát vitt el már babézia, mint a Bravecto.
A babézia elleni védőoltásról meg ennyit:
Ez nem is nevezhető igazán védőoltásnak. Imizolt adnak be a kutyának (amit babézia kezelésére alkalmaznak). A ható ideje nagyon rövid (1-2 hónap). Nagyon durva gyógyszer. Olyan mellékhatásokkal, hogy olyat senkinek nem kívánok. Nekünk is kellett Imizolt adni a kutyának (babéziás lett) . Szegény sugárba hányt, a víz sem maradt meg benne, csak ivott, de folyton kihányta. Nekünk dokink azt mondta, hogy ha nem muszáj, ő feleslegesen Imizolt nem szívesen ad be. Persze mondjuk egy vadászkutya más eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!