A kutyám nagyon elvágta a lábát, tudnátok ajánlani valamit? ( bővebben lent )
Kérjetek részletfizetést vagy pedig kérjetek valakitől kölcsön. Akár állatvédő szervezettől is kérhettek segítséget.
Nem hiszem el, hogy megint egy ártatlan állat szenved más idiótasága miatt. Ha ilyen csórók vagytok, akkor minek vállaltok be egy (illetve kettő) kutyát? Ugye nem gondolod komolyan, hogy majd valami százforintos kamillakenőccsel fogjátok kenegetni a súlyos sérülését?
Ha neked vágná el valami csontig a lábad, azt is hagynátok kezeletlenül, hátha elfertőződik teljesen és meghalsz vérmérgezésben? Remélem igen.
Szerezzetek pénzt a normális gyógykezelésre, januártól meg keress munkát... vagy a kutyának másik gazdát...
Tökjó, megint karácsony este, háromnapos munkaszünet első estéjén. Apakezdődik!
Legyetek szívesek kölcsönkérni, vagy részletfizetést kérni az állatorvostól, mert konkrétan elgennyesedik, elfertőződik, elüszkösödik, levágják a lábát, ha nem pusztul bele, mert ha a fém vágta el a lábát, amiből a "kennel" van, még vérmérgezést is kaphat.
A só fertőtlenít, de piszkosul fáj. Kedves utolsó, egyszer szórj sót a nyílt sebedbe és próbáld üvtés nélkül kibírni.
Nincsenek házi praktikák! Ha ha a csont vagy ízület sérült, azt látni kell! Ha pedig olyan mély a seb, össze kell varrni!
De minek kellett kutya, ha nincs pénzetek a tartására, nem tudtok megfelelő környezetet biztosítani neki és nem is értetek a neveléséhez?
Imádom ezt a felelős állatartó féle hozzászólásokat, mindenki annyira rosszindulatú. Félreértések elkerülése végzett, ha valóban csontig hatol a vágás, de minimum a gyanúja fennáll, akkor nincs mese és vinni kell dokihoz, nehogy még súlyosabb legyen!
Én is dühöngtem már sírva, mikor a macskám ficamos lábával gond lett, hó végén, vasárnap este, esőben indultam állatdokihoz, ráadásul új helyen (akkor költöztem). Csak reménykedni tudtam,hoogy a nálam lévő pénz elég lesz, ugyanis nem bírtam volna nézni s szenvedését. Ez van.
Mamám, vidéken már több állatot gondozott, akiket kidobtak stb, állatorvos, gyógyszerek nélkül. Pl. a szomszéd úgy megrugdosta az.öreg pincsijét,hogy nem bírt lábra állni, tiszta mocskos, loncsos volt a bundája, alig látott már és pluszban a körme visszavolt nőve a mancsába... de mamám addig gondozta, míg jobban nem lett az a "dög" (csak mamámat szerette 😰). Vagy a kolléga kutyája egyik mancsáról valahogy leszedte a bőrt nyáron, nem tudtunk sokat tenni vele, naponta párszor hidrogén peroxiddal fertőtlenítettük, asdig benn lehetett az irodában. De rendbejött.
Mindezzel csak annyit akartam mondani, hogy biza nem kell mindennel orvoshoz futkorászni, DE fel kell ismerni, mi az, amit lehet otthon kezelni, mi az amit nem.
Ajánlom, pl kössetek kisállatbiztositást (lakás biztosítás kiegészítéseként).
Jobbulást a kutyusnak!
Lehet én vagyok itt a pacifista, de azért szerintem nem kell egyből a másik torkának ugrani. A kérdés írója aligha felnőtt ember, legalább látja a problémát, esetleg szüleit is meggyőzheti. Én pl nem tudtam, hogy van részletfizetés állatdokinál, nekem sosem ajánlották fel, gondolom állatkórház függő.
Persze elvittem a macsekot, most is itt ül mellettem, ritka defektes egy állat, de hát vállaltam, most már az én felelősségem. Sajnos, sokan úgy gondolják, főleg vidéken, hogy a jószágnak egy ház kell, meg kaja oszt jóvan. Én sem gondoltam, hogy 2év alatt 4x kell vinnem a macskám dokihoz, mamámnál mindegyik makkegészséges és végelgyengülésben múlt ki, pedig nincs itt prémiumtáp, meg oltások. Nem lehet előre megjósolni, de az állatot el kell látni, ha nem megy, akkor lemondani róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!