Milyen kutyafajtát tudnátok ajánlani?
Társas ház, kb.70 m2 + egy 15 m²-es terasz, ahol kedvére lehetne. Napi 3x séta biztosítva, ha van időm, több is lehetséges. Lakásban nyugodtan el legyen, illetve van még 2 macskám is, tudom, szoktatástól függ, de jól kijöjjön velük. Kis-közepes méretű kutyára gondoltam, aminek nem annyira hullik a szőre, az sem baj, ha kozmetikázni kell. Kutyasulit, bandázást, tudok biztosítani, a közelben van egy nagy park. Könnyen tanítható kutyát szeretnék és könnyen behívható legyen. Az előző kutyám egyik foxi keverék volt, nagyon sokat szenvedtünk a behívással.
Amik eszembe juottak: pumi, puli, közép uszkáry whippet és talán közép spicc.
Tapasztalatokat ezekről a fajtákról tudnátok írni? Illetve ha valamilyen más fajta is eszetekbe jut, légyszi írjátok meg :)
A menhelyt légyszives ne javasoljátok, elsősorban fajtatiszta kutyát szeretnék.
Felsoroltak közül a közép uszkárt tartom egyértelműen megfelelő választásnak. Szőre nem hullik, évente háromszor-négyszer kozmetikázni kell. Intelligens, jól tanítható kutya.
A whippet is ideális lakáskutya, de mivel ő vadászkutya, nehezebb lehet valamelyest a behívás megtanítása nála is.
Pumit, pulit inkább kertes házba tudnék elképzelni, szabad ki-be járással.
Tehát az uszkárra szavazok minden szempontból.
Én is az uszkárt javasolnám. Kozmetikázni kell ugyan évente párszor, de nem nagyon hull a szőrük és könnyen taníthatók.
Nekem kinti-benti kutyám van, mindenképpen olyat szeretten volna, aki nem fázik kint, ezért nem volt opció az uszkár. De ha lakásban tartható kutyát keresnék magamnak, biztos, hogy uszkárt választanék.
A középuszkár lenne a legjobb választás. Szőre alig hullik, értelmes, könnyen kezelhető, nagy mozgásigényű de ennek ellenére jól bírja a lakásban tartást. 2 havonta kozmetikába kell vinni.
Esetleg mudi, de ő problémásabb. Nagyon gazdacentrikus, rosszul viseli ha feladat nélkül magára van hagyva hosszabb időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!