Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rájuk hívhatom a rendőrséget?

Rájuk hívhatom a rendőrséget?

Figyelt kérdés

Problémám a szokásos lassan ilyen tájt, kezdődik a tüzijáték és petárda szezon. Bár csak szilveszter éjjelén lehet reggel hatig tüzijátékozni, a petárda pedig tiltott nálunk a mai napon megkezdte a felettünk lévő utcában egy "kedves" szomszéd. Tavaly ugyanez volt a probléma, szilveszter előtti hét minden estéjét szétlőtte. Szilveszterkor az összes kutya bent alszik nálunk mert félnek, de ilyenkor azért még nem szoktak bent tölteni éjszakát, még meg sem fürdettem őket és nem készültem fel rá. Nagyon feldühítettem magam, tavaly csúnyán össze is vesztem velük, még én voltam a rossz hogy hogy képzelem hogy szólok nekik, véleményük szerint este tíz előtt azt csinálnak amit akarnak, tüzijátékozhatnak kedvükre. Tavaly ki lett hívva a rendőrség, hogy kijöttek azt nem tudom-e de lett téve bejelentés, igaz nem általam így nem tudom hogy jogos volt-e és hogy lett-e valami terepszemle ez ügyben.

A kérdésem az hogy a mostani törvények és jogszabályok szerint a rendőrség foglalkozik-e azzal ha bejelentést teszek hogy tüzijátékoznak? Borzasztó hogy behoztam szerencsétlen kutyákat, remegnek mint a nyárfalevél, miután megnyugodtak kiviszem őket és tíz perc múlva lőnek ismét, mert a gyerek szereti...arról nem is beszélve hogy a kutyák bent is rettegnek, egyedül annyival jobb nekik hogy itt vagyunk velük, de gyakorlatilag az ölemben ül az összes félelmében.

2017. dec. 24. 21:05
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Látom minden áron ragaszkodsz ahhoz hogy túlreagálom az egészet és milyen rossz szomszédok vannak akik egy durranásért is szólnak. Nem tudom milyen környéken élsz, de ezt nem tartom korrektnek hogy ilyen feltételezésekkel vagy és ilyen érveléseket vágsz le az ebben a szituációban durrogtató emberek álláspontja mellett. Nyilván mert egy hasonló szituációban te a tüzijátékozó szerepében voltál csak, nem a másikban akit ez zavar. Nem tudom miért hajtogatod ennyire hogy "vannak szomszédok akiket egy durranás már zavar" amikor most már sokadszorra elmondtam, hogy tavaly egy hétig csinálta minden este többször. Az szerintem túl van az egy-egy lövésen. Nem akarok ezen tovább vitatkozni, de el kell fogadni azt is hogy valakinek kellemetlenséget okoz az ilyesmi, és élőlényeknek (a kutyáknak főleg és gondolom nem csak az én kutyáim félnek tőle) pokoli rettegés az ilyen.

Egyébként annak ellenére hogy felkészültem rá hogy ma is fognak lőni egyenlőre nem történt még meg és remélem nem is fog. Nem az a rosszindulatú szomszéd vagyok akinek fel akarsz tüntetni hogy keresem a bajt és a lehetőséget a másik szórakozásának elrontására.

2017. dec. 25. 20:57
 22/27 anonim ***** válasza:
77%
A 20. hozzászólásban a jogszabály lényege nagyjából el van mondva.Ha megoldható békésen akkor békésen kell rendezni.Kérdező nem mondták hogy túl reagálod,csak ha lehet ne keresd a haragot a szomszédokkal.Ha ráhívod a rendőrt nem csak szilveszterre romlik meg kapcsolat.A szóban forgó durrogtató embereket nem támogatta senki.Az előző hozzászólók arra gondoltak.Vannak nem normális durrogtatók meg vannak rossz szándékú jelentgetők is.Mindkettővel a baj van.Ez nem neked szól kérdező hanem sajnos tény.
2017. dec. 25. 21:54
 23/27 anonim ***** válasza:
52%

Jogszabály:

Az 1. és a 2. osztályba tartozó termékek egész évben használhatók, tárolhatók és vásárolhatók, ezért csak abban az esetben kell visszavinni a forgalmazónak, ha az hibás. A fel nem használt 1-es és 2-es osztályba tartozó pirotechnikai eszközöket az év során akár egy kisebb ünnep során is felhasználhatjuk.

A 3. osztályba tartozó pirotechnikai eszközök használata csakis december 31-én 18 órától január 1-jén 6 óráig engedélyezett. A fel nem használt, vagy hibás tűzijátékot legkésőbb január 5-én 24 óráig van lehetőség visszavinni a forgalmazóhoz.

Tehát nem tudsz mit tenni ha Este 10ig lövi egy átlagos napon.

Este 10 után már csendháborításnak minősül.

Ha feljelented őket te húzhatod a rövidebbet...

Kellemes ünnepeket!

2017. dec. 28. 13:55
 24/27 anonim ***** válasza:
54%

"Tehát nem tudsz mit tenni ha Este 10ig lövi egy átlagos napon.

Este 10 után már csendháborításnak minősül. "

És ezt te melyik pizsamádban álmodtad meg?

[link]

2012. évi II. törvény

"149. Csendháborítás

195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr és helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot."

[link]

"Mikortól számít a zaj csendháborításnak?

Elterjedt egy tévhit, miszerint csak este, 22:00, vagy 23:00 óra után számít csendháborításnak a nagy zaj. Ez azonban tévedés. Jogilag bármilyen zaj, ami megzavarja a közvetlen környéken élők nyugalmát az csendháborításnak minősül akár még napközben is."

Most pedig légy oly kedves és másold már be azt a jogszabályt ami kimondja, hogy 22:00 után van csak csendháborítás. Ha fogalmad sincs a dolgokról akkor ne okoskodj.

2017. dec. 28. 14:06
 25/27 anonim ***** válasza:
52%
Az a lényeg hogy magánterületen az 1 es és a 2 es kategóriába tartozó termékeket szabadon felhasználhatja az év bármely napján 22.00-ig cakk pakk...
2017. dec. 29. 00:49
 26/27 anonim ***** válasza:
54%

Te miről beszélsz? Igen engedély nélkül fel lehet használni az év bármelyik napján és itt a vége a mondatnak. Nincs semmi kitétel 22:00-ról. Akár mikor használod fel az csendháborítás, teljesen mindegy, hogy az reggel 8 óra, délután 2 vagy este 9. Ha kihívják rád a rendőröket akkor ugyan úgy kell eljárjon mintha otthon üvöltetnéd egész nap a zenét 1000W-os hangfalokon vagy éppen az éjszaka közepén nekilátnál flexelni.

De ha már annyira biztos vagy a dolgoban másold be ide a jogszabályt ami pontosan leírja ezt az este 10es baromságodat. Segítek, nem is kell fáradoznod a kereséssel mert ilyen nincs.

Szóval ismétlem magam. Ha fogalmad sincs a dolgokról akkor ne játsz az okost.

2017. dec. 29. 09:17
 27/27 A kérdező kommentje:

Csendháborításért is rájuk lehetne hívni, de ugye itt nem csak az a szabálysértés áll fent, hanem hogy a mi telkünk fölé lövik a tüzijátékot. És nehogy már az embernek minden nap el kelljen viselnie anélkül hogy bejelentést tesz. Egyébként ha feljelentést tennék csendháborításért és kijönnének a rendőrök akkor se én ütném meg a bokám, elvégre egy tüzijáték nem hátul az udvarban a sufniban van amit csak én hallok, hanem az egész utcát ha megkérdeznék tudnák igazolni.

Egyébként idén szerencsére nem ismétlődött meg a tavalyi egy héten keresztül minden napos lövöldözés, szenteste lőttek, azóta nem így a kérdéstől függetlenül nem volt szükség a rendőrségre. Valószínűleg ma vagy holnap már el fogják kezdeni, de üsse kő, most már hétvége van és majdnem szilveszter, ilyenkor már számítható az ilyesmi. De karácsonytól kezdve nem lettem volna hajlandó minden nap tűrni.

2017. dec. 29. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!