Miért szajkózzák ezt itt sokan?
"Hogyha kutyát veszel 15 évig minden nap, ha esik ha fúj ha beteg vagy vinni kell sétálni, tanítani kell!!! Minden nap, ha nem kertes házban vagy akkor napi 5x viszed sétálni!!”
Ha kinti kutya semmi baja nem lesz ha nem sétál minden nap. Heti párszor szerintem elég. Oké, hogy évekre szóló felelősség, de azért nem ennyire véresen komoly, hogyha 1 nap kimarad akkor annyi neki.
Szerintem mindenkinek van olyan, hogy, beteg, nagyon hideg van vagy csak fáradt és nincs kedve elvinni sétálni. Vagy nincs kedve kutyázni, nem?
Én személy szerint azért szoktam azt írni a kérdezőnek, hogy vinni kell 15 évig minden nap esőben, hőban, sárban, fagyban mert
- ha lakásban lakik akkor nincs mese tényleg vénni kell, napi 3x
- ha sorházban lakik és van egy pár 10 nm-es kertje akkor is vinni kell naponta 1x mert egy ekkorra "kert" még egy máltai selyemkutyának is nulla.
- ha van 1500 nm kert, na az már többesélyes. De ebben az esetben is pl kinti egyszál magában tartott kutyának kell az a napi 1 séta, vagy helyette más foglalkozás. És kinti kutyánál ahhoz bizony ugyanúgy kint kell vele lenni mintha séta lenne! Az úgy nem működik, hogy naponta 1x megetetjük, meg hetente 3x megsétáltjuk és levan tudva a kutyatartás. Mert, ha így van belevágva, hogy jólesz neki a heti 3 is, akkor abból a végén majd lesz heti, meg kétheti 1 séta.
Továbbá senkinek sincs kristálygömbje. Fajtától függetlenül vannak olyan nagy mozgásigényű egyedek amelynek tényleg kell a napi séta kertesházban is. A 9 hetes kölyökröl meg senki meg nem mondja mennyi mozgásra lesz szüksége. Ezért a legrosszabbra kell számítani és utána meg legfeljebb lehet örülni, hogy a kutya kevesebbel is beéri, mint fordított esetben vinni a menhelyre, vagyok lepasszolni valakinek, hogy nem ilyen kutyát akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!